Kilépek az Európai Unióból

2018. július 04. 19:59

Nem akarok olyan klubba tartozni, ahová minket fölvesznek. Illetve: megtűrnek.

2018. július 04. 19:59
Hont András
Hont András
HVG

„Tisztelt Európai Unió, Kedves Seggfejek!

Miközben Önök az internetes mémek betiltásán ügyködnek mindenféle szerzői jogi részletizék fölött fontoskodva, tájékoztatnám Önöket, hogy ezalatt mi történik egy uniós tagország nyilvánosságával.

Magyarországon – merthogy rólunk van szó – az úgynevezett »választást« követően megszűnt az egyik legrégebb óta működő, országos napilap, így a kormánytól független napilapok száma – tessék figyelni –: 1. Az is – annak ellenére, hogy egyelőre még tisztességes és elkötelezett újságírók dolgoznak ott – egy átláthatatlan, kevéssé ízléses háttéralkunak köszönheti létét, és nem tudni, hogy a kormánynak milyen eszközei vannak az azonnali bedöntésére, ha mégsem kedve szerint muzsikál.

(...)

Tisztelt Európai Unió, Kedves Gecik!

Önök nyolc hosszú éve képtelenek szembenézni egy de facto autokrácia kiépülésével, még azzal sem tudnak mit kezdeni, hogy más, uniós tagállamban bejegyzett cégek vígan igazodnak a kurzus által diktált szabályokhoz. Például ahhoz, hogy a kormány kedvére torzítsa a hirdetési piacot, és fenyegesse a reklámozókat. Az a mi szégyenünk, hogy olyan politikai ellenzéket termeltünk ki, amelyik nem tud a valós helyzetre még csak reagálni sem, az viszont az Önöké, hogy észre sem veszik, hogy az egyik tagállamukban perceken belül megszűnik a nyilvánosságnak a maradéka is. Az Európai Uniónak nem csupán az áruk, a tőke, a személyek és a szolgáltatások szabad mozgását kell szavatolnia, de a gondolatokét is. Sajnálom, hogy ezt nem látják.

A fentiekre tekintettel ezért én, fölül írt Hont András bejelentem, hogy kilépek az Európai Unióból. Nem akarok olyan klubba tartozni, ahová minket fölvesznek. Illetve: megtűrnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2018. július 06. 09:12
Ha a HVG-nél is annyira értik csak az információáramlás 21. Századi módját mint Hont, nem csoda ha megszűnik az is. Könyörgöm ez még mindig itt tart, hogy napilapok kellenek a tájékozódáshoz? “Baloldali szellemi elit”, az.
DavidBL
2018. július 06. 08:47
Hont András, egy hontalan idióta. Már csak egy hant kellene fölé.
libantkomcsi
2018. július 05. 20:52
Ez az ember nagyon gáz.
puszika
2018. július 05. 15:54
Honjaim! Íme így néz ki egy ballibsi firkász VÉGJÁTÉKA!!!!! Lassan eltűnik a fekáliában. Valahol a zárt osztály következik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!