Mai orosz propaganda ’56-ról: hazudnak minden hullámhosszon

2016. október 26. 08:44

A legdurvább szovjet hazugságok ismételgetésével beszélnek egy állami csatornán egy olyan eseményről, amely a szabadságról, önrendelkezésről és a diktatúra elutasításáról szólt.

2016. október 26. 08:44
Ablonczy Bálint
Válasz.hu

Nekünk – jelenik meg a miniszterelnöki beszédekben és publicisztikákban az érvelés – ezért minél szorosabb kapcsolatot kell kialakítanunk ezzel a világgal, amelyre keleti származásunk, az EU-val és Amerikával kialakult konfliktusaink amúgy is predesztinálnak. Azt felételezzük, hogy e két tényező (gyökerek és a szövetségi rendszeren belüli nézeteltérések) miatt minket »a Kelet« szeret. Nincs is más dolgunk, mint felugrani a történelem »a haldokló Nyugattól« a »napsugaras Kelet« felé tartó vonatára – valahogy így foglalható össze az orosz propagandát harsogó blogokban is népszerűsített állítás.

Aztán szembejön a valóság. (…)

Ennyit arról, hogy mennyire becsülnek minket azok, akikkel minden áron barátkozni akarunk. Szemernyi önreflexió, a nagyhatalmi politika által elkövetett hibák és bűnök megnevezése nélkül, a legdurvább szovjet hazugságok ismételgetésével beszélnek egy állami csatornán egy olyan eseményről, amely a szabadságról, önrendelkezésről és a diktatúra elutasításáról szólt.

Az MTI tudósítása szerint berendelték a magyar Külügyminisztériumba az orosz nagykövetet, akivel a tárca tájékoztatása szerint világossá fogják tenni: senkitől sem viseljük el, hogy megalázó módon beszéljen az 1956-os forradalomról és annak hőseiről. Tapsgép!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. október 28. 06:44
"A legdurvább szovjet hazugságok ismételgetésével beszélnek egy állami csatornán egy olyan eseményről, amely a szabadságról, önrendelkezésről és a diktatúra elutasításáról szólt." Ideje lenne a Jobbiknak és a Fidesznek is átgondolni az oroszoknak kedvező közeledéseket. Ugyan akkor az is igaz, hogy van ezen a listán elég olyan felcsúti cigány kutya aki még az orosznál is aljasabbúl mocskolja 56-t.
Fiorini
2016. október 27. 14:44
Azért azt is vegyük figyelembe, hogy milyen stílusban beszél a magyar állami tévé az oroszokról. Az Ukrajnában élő orosz kisebbség, amelyik a jogaiért küzd, a magyar tévé szóhasználatában "oroszbarát szakadár". Minden adandó alkalommal kipenderül a híradóban valami magyar állami potentát, hogy elítélje az orosz agressziót. A Híradó, például Szíria ügyében, kritikátlanul átveszi az összes CNN-BBC-Euronews propagandát. Nincs egy adás se, amelyben ne vádolnánk háborús bűnökkel az oroszokat, mindenféle bizonyíték nélkül. Érdekes módon, amit az orosz állami tévé Szíriáról mond , az nem éri el nálunk az ingerküszöböt, pedig ezek szerint nézik itthon is. A magyar állami média is folyamatosan démonizálja az oroszokat, a kiegyensúlyozott tájékoztatás teljes mellőzésével. (Mikor hallottunk utoljára pl. Jemenről?) És a mi történelemtudományunk talán tárgyilagos velük? Imádjuk az osztrákokat, imádjuk a németeket, de az oroszokat azt gyűlölni kell! A második világháborúban pedig mi támadtuk meg őket. Minden más ebből következett.
Harangláb
2016. október 26. 19:47
Hát, ha a Bálint tényleg csak ennyit értett meg mindabból, amit Orbán a keleti nyitással kapcsolatban mondott... ...Ez már majdnem liberális teljesítmény: kreál valami valaki nevében, és jól nekiront az illetőnek...
tevevanegypupu
2016. október 26. 15:03
Oroszországnak elég, ha összefog Kínával és csókolom..Egész Amerika kínai kölcsönökből tengődik..Havas Szófia pedig minden 56-os megemlékezésen elmondja, hogy fasiszták keresték a zsidókat, és meg akarták ölni őket. Ami nagyjából-egészéből majdnem igaz, csak: nem fasiszták hanem szabadságharcosok keresték az ávh-sokat, nem akarták megölni őket - bár akadt olyan is, az az iszonyat amit azok műveltek az ávh keretein belül, érthetővé teszi a gyűlöletet - hanem bíróság elé vinni. Hát az viszont igaz, hogy az ávh-sok zsidók voltak, de erről a szabadságharcosok tényleg nem tehettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!