Németország fél

2016. július 26. 07:29

Németország sokkos állapotban van. Alig egy hét leforgása alatt négy erőszakos bűncselekmény, terrorakció és ámokfutás rázta meg a közvéleményt.

2016. július 26. 07:29
Dési András
Népszabadság

Az elmúlt egy hét fekete krónikájában minden összekavarodott. A terror a köztörvényes bűnnel. Az Iszlám Államnak felesküdött fejszés, illetve pokolgépes támadó éppen úgy közellenség lett, mint az a féltékeny férfi, aki kolléganőjére bozótvágó késsel támadt. S az a súlyos pszichés betegségekkel küszködő fiatalember, aki egy éven át készült véres ámokfutására. Mind a négyen zavart személyiségek, mind komoly beilleszkedési problémákkal küzdöttek. Ez nem ad felmentést, de fontos tudni, mert megóv a sztereotípiáktól.

Németország természetesen a terror célpontja, a fenyegetettség aligha fog csökkenni. A politikának, a biztonsági szerveknek, a sajtónak azonban közös a felelőssége, hogy miként bánnak a terjedő félelemmel. Szítják-e azt, hergelik-e tovább a riadt közvéleményt? Mit kezdenek a kezelhetetlen közösségi médiával, amely villámgyorsasággal közvetít és nagyít fel. S amelyik még a rendőrséget is megelőzi, mindent túlharsog, gyakran rémhírekkel, féligazságokkal. A félelem még több agressziót szül. Vigyázat!!! Tényleg sok felkiáltójellel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. július 26. 20:01
Álprobléma.
catalina9
2016. július 26. 15:53
Dési elvtárs hasbarázik!
balbako_
2016. július 26. 15:35
Az egyik merénylő ujjlenyomatát magyarok regisztrálták, ha mindenki tette volna a dolgát az EU-ban....
TonyKann
2016. július 26. 14:37
Igazán nem érzem agresszívabbnak magamat, viszont ha meglátok valakit nagy hátizsákkal vagy carrybaggel akkor inkább más útvonalat választok. A sajtó egy része nyilván, hogy ne okozzon pánikot nem igazán jeleskedik reális adatok feltüntetésében. A BMI (Belügyminisztérium) adatai szerint az összlakosság százalékában 11-12%-a nem német nemzetiségű és 2.5% migráns+menedékjogot kérő. A bűnügyek 27.6%-a köthető nem-németekhez és 5.7% migránshoz. Gyilkosságok százaléka ezekben a csoportokban: 29.3% és 8.2%: a szexuális bűnügyeké: 20.5% és 4.8%. Szóval mondhat a szóvivő asszony szépeket, de mintha a 2.5% migráns+menedék kérő mintha felül lenne reprezentálva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!