Még hidegháború

2016. március 05. 09:21

A menekülthelyzet tragikus, talán még rosszabb, mint amit tavaly nyáron láttunk Röszkénél, a Keleti pályaudvar környékén, aztán Hegyeshalomnál.

2016. március 05. 09:21
Dési András
Népszabadság

„Több mint negyedszázad elteltével Európában ismét falakat, kerítéseket, elektronikus jelzőrendszereket építenek. Rohamtempóban emelnek védvonalakat Közép-Európában és a balkáni országokban. A kormányok rendőri és katonai egységeket, páncélozott harcjárműveket vezényelnek a határokra, amelyeket menekültek ostromolnak. Tűzparancsot még nem adtak ki, könnygázzal és gumibottal tartják távol a kerítéseket rángató, ostromló elkeseredett tömegeket. A menekülők, ha már eddig eljutottak, biztosan nem fordulnak vissza. S nap mint nap csak újabb utánpótlást kapnak a délkelet felől érkezőkkel. Idomeni a görög–macedón határon az, ami Röszke (volt) Szerbia és Magyarország között. Röszke és a Keleti pályaudvar láttán nyitott kaput Angela Merkel a szíreknek. A kancellárt ma már nem az érzelmek mozgatják, reálpolitikára váltott. Kizárja, hogy az áradattal változatlanul nehezen boldoguló görögöktől Németországba szállítsanak át bárkit is.

A menekülthelyzet tragikus, talán még rosszabb, mint amit tavaly nyáron láttunk Röszkénél, a Keleti pályaudvar környékén, aztán Hegyeshalomnál.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. május 14. 00:25
Átgondolási javaslat: 2006. október 23.-án Magyarországon ki támadott az ünnepléssel megemlékező magyarokra? Tragikus az agyműködésed.
balbako_
2016. április 05. 07:31
De azért ti csak támogatnátok, hogy nálunk is legyenek ugye Dési?
bodolidi
2016. március 07. 23:06
Szemét Orbán!Ezt is elintézte,csakhogy hatalmon maradhasson.Mi az,hogy nem nálunk van a legnagyobb balhé.Kiváncsi leszek ezt,hogy keni ránk a sok agyalágyult libsi.
Haka Pc
2016. március 07. 23:06
Megfelelő összeg fejében, simán megmagyaráznám, hogy minden a honi jobboldal hibája. Kezdeném Évával, aki azért ette meg az almát, mert Ádám elnyomta a transzpedonekrogender énjét, és befejezném azzal, hogy a migrik annyira el vannak nyomva ebben az országban, hogy inkább máshova mennek erőszakolni, rabolni, ölni,stb..., ami, bizony hátrányosan különbözteti meg a magyar nőket, hisz ők is szeretnének megerőszakolva, kirabolva, megölve lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!