Atyai pofon

2016. február 26. 08:12

Orbán eddig ügyelt arra, hogy egy bizonyos vörös vonalat ne lépjen át. Most vészesen közel van. S ha botlik, akkor jön csak igazán az atyai pofon. Az egész országnak.

2016. február 26. 08:12
Dési András
Népszabadság

„A magyar kormány szívesen hangoztatja, hogy a visegrádi négyek vezetésével milyen kőkemény, a menekültelosztást ellenző regionális egységfrontot sikerült összekovácsolni. A valóság azonban az, hogy ez a tömb pont annyira gránitszilárdságú, mint a legalább féltucatszor módosított magyar alaptörvény. A lengyelek fogcsikorgatva ugyan, de befogadnak pár ezer – már regisztrált menekültet –, a csehek is szép csendben beállnak a sorba. Szlovákiában a márciusi választásokat követően könnyen olyan helyzet alakulhat ki, hogy Robert Fico már nem fog egy követ fújni magyar kollégájával. A józan ész valamilyen európai szolidaritást diktál.

Magyarország »goodwillje« már így is sok kárt szenvedett. Orbán eddig ügyelt arra, hogy egy bizonyos vörös vonalat ne lépjen át. Most vészesen közel van. S ha botlik, akkor jön csak igazán az atyai pofon. Az egész országnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. április 05. 07:31
Azon nem gondolkodnak el Népátszabóék, hogy akik a legjobban kardoskodnak a migránsok elosztása mellett, azok széke inog, de veszettül? Egyébként sem a csehek, sem a lengyelek nem mutattak semmi hajlandóságot arra, hogy befogadjanak bárkit.
balbako_
2016. április 05. 07:31
Ti kaptatok nem pofont, valagba rúgást a választóktól, többek közt az ilyen szemétségekért.
kohntalan
2016. március 05. 12:34
EL kell érni, hogy sok menekült települjön be, akkor Orbán szükségképpen meg fog bukni, mert nem tudta érvényesíteni a politikáját. Erre játszik az EU.
smarton
2016. március 05. 06:42
"Milyen ember lehet az, aki Népszabadságot olvas!???" Olyan, aki szereti értelmezni a helyzetet, nemcsak zsigerből vonyít a falkában, mert a többiek is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!