Zéró tolerancia a toleranciabajnoktól

2015. október 29. 11:02

Felszólítjuk az ENSZ Gyermekjogi Bizottságát (CRC), hogy hagyjon fel az újszülöttmentő inkubátorok betiltására irányuló tevékenységével!

2015. október 29. 11:02
Hollik István – Nacsa Lőrinc
Fidesz-KDNP – IKSZ

Döbbenten értesültünk arról, hogy az ENSZ ismét hadat üzent a babamentő inkubátoroknak. A múlt héten Lengyelországot szólították fel arra, hogy hagyják abba az »embertelen« gyakorlatot, arra hivatkozva, hogy a gyermek joga és identitása sérül, hiszen nem tudja meg kicsoda.

Felszólítjuk az ENSZ Gyermekjogi Bizottságát (CRC), hogy hagyjon fel az újszülöttmentő inkubátorok betiltására irányuló tevékenységével! A tolerancia bajnokai – akik a szolidaritás, egyenlőség, elfogadás jelszavakkal kampányolnak – most bebizonyították, hogy ismét csak üres szavakat mondanak, és a balliberális, magukat jogvédőnek mondott szervezetek családellenes törekvéseit támogatják.

Téves és félrevezető arra hivatkozni, hogy az inkubátorba tett csecsemőnek sérül a szülei megismeréséhez való joga, hiszen a legjobban akkor sérül, ha meg sem születik, vagy világra jötte után hagyják meghalni. A lengyel gyermekjogi ombudsmannal egyetértve mi is azt valljuk, hogy az élethez való jog mindenek felett áll.

Itthon a mintegy 20 éve üzemelő újszülöttmentő készülékeknek több, mint 150 ember köszönheti az életét. Jelenleg 32 nyilvános inkubátor működik hazánkban. A betiltáspárti ENSZ-kezdeményezés magyar szószólóinak ezért azt javasoljuk, hogy felszámolásuk helyett inkább az életmentő inkubátorhálózat bővítésén fáradozzanak! Az anonim szülés lehetőségének megteremtésén és a krízis helyzetben lévő anyák egyéb módon való segítésén nem az inkubátorok megszüntetése, hanem azok megtartása mellett kell dolgozni, hogy a megfogant gyermekeknek minél több esélyük legyen az életre!

(Közlemény)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. október 30. 00:45
Valaki vette már a fáradságot, hogy utánanézzen, miért akarja ezt az ENSZ? A "valakibe" beleértve természetesen Szerzőket is.
tango47
2015. október 29. 22:11
És ezek még fizetést is kapnak - a mi pénzünkből.
balbako_
2015. október 29. 18:56
Miért kéne megtudnia ki az aki eldobta őt?
malakka
2015. október 29. 16:05
A gyerek joga és identitása sérül, ha nem tudja ki az anyja? Remek. Folytassuk a logikát így. Tehát bezárni azokat az óvodákat, személyzetüket és ötletgazdákat sittre, ahol magára hagyják a gyermeket a nemi identitása kialakításakor - vö baba vagy kisautó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!