Kifulladásig

2015. október 14. 17:44

Egyesült Államoktól várják, hogy tegyen végre rendet Szíriában.

2015. október 14. 17:44
Dési András
Népszabadság

„Szíria szétesésével, illetve az Iszlám Állam térnyerésével hatalmi vákuum keletkezett a Közel-Kelet egyik kulcsországában. Sokan az Egyesült Államoktól várják, hogy tegyen végre rendet Szíriában. Buktassa meg Aszadot, verje szét, semmisítse meg a dzsihadista veszedelmet, állítsa meg az eddig legalább 250 ezer halottat követelő vérfürdőt. Az Obama-adminisztráció azonban óvakodik ettől, csodafegyverei, a drónok bevetését sem viszi túlzásba. A helyzetet jól jellemzi, hogy az amerikai légierő lőszerutánpótlást, kézigránátokat dobott le az Aszad-ellenes felkelőknek. Mintha a kormánycsapatok és a terrormilícia legyőzése pont a kézigránátokon múlna.

E visszafogottságot látva rögtön rásütik az Egyesült Államokra, hogy világcsendőrként mennyire impotens. Ne felejtsük el azonban, hogy 2008-ban Barack Obamát a többi között azért választották meg az USA 44. elnökének, mert az amerikai közvélemény jelentős részének elege lett a háborúkból, Afganisztánból és Irakból. A drónokat is csak felderítésre, meg néhány, az Iszlám Államhoz tartozó hadúr levadászására vetik be. De ha valami csoda folytán Obama és Putyin kiegyezne, az is kevés lenne. A véres szíriai sakkjátszma ehhez túl sokszereplős. A regionális hatalmak, Törökország, Irán és Szaúd-Arábia nélkül nincs egyezség, viszont mindegyikük a saját pecsenyéjét sütögeti. Egyik sem bízik a másikban. Az öldöklésnek csak akkor lesz vége, ha kifulladnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. október 15. 16:57
Hülye aki attól az országtól várja a rendrakást, aki belefingott a nulláslistbe..
sandor.farago
2015. október 15. 00:33
Talán2,ennyi, tökéletesen összefoglaltad a lényeget. Szerintem 2 dolog lehetséges: 1. Soros finanszírozza ezt a gusztustalan szerecsenmosdatást, vagy még Goodfriend barátunk hagyott itt 1 kis pénzmagot, h a bértollnok ilyen baromságokat firkáljon...
Lolka-Bolka
2015. október 14. 23:18
hat kimastol te idiota
Zsolt75
2015. október 14. 23:17
Ugyan már. Addig pukkogtathat ez a bábállam, míg Kína engedi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!