Az elveszett jelentés

2014. június 28. 14:38

Most például a legfrissebb hírek szerint megtudtuk, hogy a Fővám téren nem Magyarország legjobb felsőoktatási intézménye, a nemzetközileg is jegyzett Budapesti Corvinus Egyetem működött, hanem egy oltári nagy kupleráj.

2014. június 28. 14:38
Pivó Ivó
Tutiblog

Ide érkezett Péterünk, és amolyan virágelvtársi értelemben vett éberséggel minden bokorban ellenséget, csalót vagy korrupt közalkalmazottat orrontott. A vezetői értekezleteken nem vett részt, a szenátusi üléseket hébe-hóba látogatta, előterjesztései, már ha egyáltalán volt kedve elkészíteni egyet-egyet, számszaki hibáktól hemzsegtek, és a bennük foglalt javaslatok megvalósíthatósága szakmailag erősen megkérdőjelezhető volt. A szállítói számlákat blokkolta, és ugyan állandó pazarlásról beszélt, de a több százmilliós kifizetetlen számlatartozás által előállt több tízmilliós késedelmi kamatfizetési kötelezettség nem zavarta. Önkényesen kötött megbízási szerződéseket, miközben beszüntetett mindenféle kommunikációt az egyetem vezető szerveivel, és azok munkatársaival. Az általa feltártnak vélt hiányosságokra ugyan felhívta a rektor figyelmét, de nem várta meg a szolgálati útnak megfelelő belső vizsgálat eredményét, hanem biztos, ami biztos, munkáltatóját feljelentette a KEHI-nél. A Szenátus hosszas küzdelem árán végül elérte, hogy az év elején Varga Mihály visszavonja emberünk megbízatását. (…)

A napokban aztán ismét felbukkant a városban. Előtte azonban valakik gondosan előkészítették neki a terepet: az Index lehozta a KEHI jelentésről szóló hírt, majd erre rámozdult a Magyar Nemzet-csoport, és a Hír TV-ben szerdán meg is jelent Rózsás pajti. Zilált fejjel, rendezetlen külsővel, és enyhén autista benyomást keltve elmagyarázta, hogy gyakorlatilag igazolva látja »a bűnös Corvinus«-elméletét. Ugyanakkor furcsa, hogy Rostoványi Zsolt rektort csak egy nappal később hívták be, és szembesítették az Indexben megjelent hírrel. Rostoványi próbálta elmagyarázni a műsorvezetőnek, hogy az említett KEHI-jelentés pillanatnyilag nem létezik, nem is találkozott vele még senki, így a feltett kérdésekre konkrétumok hiányában lehetetlen válaszolni. Az egész médiahajcihő akkor csapott át abszurdba, amikor Rostoványi rámutatott, hogy a műsorvezető által idézett, 2014-re vonatkozó megállapítás nem szerepelhet semmilyen KEHI-jelentésben, mivel tavaly csak a 2008-2012. közötti időszakot vizsgálták. (A Hír TV-s eljárás kísértetiesen emlékeztet a „weyerbélázás” nevű trükkre, ezúttal belföldi változatban.)

Kérdés, vajon mi a büdös francért került elő ismét ez a Rózsás gyerek? Tán csak nem azért, mert parlamenti szavazás előtt áll a felsőoktatási kancellári rendszerre vonatkozó javaslat, amely alapján a közeljövőben a gazdasági ügyeket önállóan kezelő kancellárokat neveznek ki, és Rózsás szeretné világgá kürtölni hozzáértését és nélkülözhetetlenségét?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2014. június 30. 07:42
"Úgy fogja végezni, mint a román suszter!" - írja. Hát, remélem nem. Ahhoz negyven év diktatúra és személyi kultusz kell. Orbán nem pályázik ennyire. Talán nincs is ebben a helyzetben ennyi.
puszika
2014. június 28. 16:13
Azt nem tudom ki ez a Rózsás,de hogy a felsőoktatásban nagy gazdasági kupi van az biztos! Akár elveszett az a jelentés ,akár nem!!
decens
2014. június 28. 15:17
Egy parafrázis: Aki húsz mondatban mondja el, amit kettőben is lehet, az bármilyen gazemberségre képes.
kaktuszvirág
2014. június 28. 15:10
Én a Corvinusról mindent el tudok hinni,meg annak az ellenkezőjét is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!