Egy futballfüggő naplójából (Hajrá, Fradi!)

2013. augusztus 14. 20:40

Valahogy minden megváltozott. Jött a sportfogadás, a bundagyanú, a kamerarendszer, a szurkolói kártya, a mussolinizés, a csökkenő nézőszám.

2013. augusztus 14. 20:40
Gazdag József
Új Szó

„Egy fiatal szerelmespár ül mellettem a győri tribünön. Középiskolások lehetnek. A lány néha nagyokat ásít, az okostelefonját babrálgatja. A fiú oda sem figyel rá. A meccset nézi. Fradista. »Ne cselezz már annyit, Jenner! Passzolj már, Jenner! A foci csapatjáték, Jenner!« Két perc múlva Jenner belövi a Fradi győztes gólját. A fiú arca ragyog. Megcsókolja a lányt. »Mondtam, hogy ez a Jenner nagyon tud!« Aztán feláll, két tenyeréből tölcsért formál, úgy üvölt bele a győri éjszakába, megrészegülve a góltól.

Hajrá, Fradi!

Néha elgondolkozom azon, mit keresek itt. Ezeken a meccseken. Hiszen ez már nem az a foci, nem az a csapat, nem az a szellemiség. Nem az a Fradi. Csukics? Diallo? Csupa ismeretlen név. Kik ezek? Honnan érkeztek? Valahogy minden megváltozott. Jött a sportfogadás, a bundagyanú, a kamerarendszer, a szurkolói kártya, a mussolinizés, a csökkenő nézőszám, a parasztvakítás, a júliusi búcsú a nemzetközi kupáktól… Mintha semmi sem maradt volna mára a magyar fociból. Csak ez a szólam. Ez a két szó.

Hajrá, Fradi!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalámis hegedű
2013. augusztus 14. 20:47
Vidit minden stadionba! Mert Orbán jobban teljesít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!