A vég kezdete vagy a kezdet vége?

2012. május 03. 18:19

Idén júniusban újra kinyithat az Aquasziget Esztergom élményfürdő, mivel az önkormányzat átutalta az állagmegóvásra szánt összeget az üzemeltetőnek. De milyen előnye és hátránya származhat ebből a kormánynak?

2012. május 03. 18:19
Éder Mónika
Esztergomi Laboratórium

„Az esztergomi politikai helyzet bonyolult. Nem tudhatjuk pontosan, hogy ki mit mondott, nem tudhatjuk, hogy milyen tudás birtokában hozott meg adott döntést vagy, hogy mi motiválhatta. A politológus a nyilvánosság előtt zajló jelekből próbálja kikövetkeztetni a gondolati hátteret és a politikai célt. Ezt teszem most én is.   Írásaimban már utaltam arra, hogy a produktív intézmények és lehetőségek parlagon hagyása is hátráltatja a város talpra állását. Érdemi tervekre lenne szükség, amolyan közpolitikai ötletbörzére. Most itt egy lehetőség: júniustól újra kinyithatja kapuit az esztergomi élményfürdő, mivel az üzemeltető Investor 2005 Kft megállapodott a Fidesz-frakció két képviselőjével. A nyitás lehetősége jókor jöhet, hiszen a strandok május elején nyitnak, így nem lenne túl nagy a szezon elején a bevételkiesés.

De kinek is jó mindez? Egyrészt az üzemeltetőnek, másrészt az önkormányzatnak, harmadrészt pedig a fürdő által kínált szolgáltatások igénybevevőinek. Eddig úgy tűnik, hogy ezen érdekek nem pártérdekek. De mi van, ha mégis?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edemo
2012. május 03. 22:14
Elnézést kérek a hiábáért és köszönöm a megfigyelést. Nem szoktam hangoztatni, hogy mit tanulok, de úgy éreztem a téma bevezetése ezt megköveteli. A kiollózott részt nem én választottam. Ajánlom a teljes írást Tisztelettel: É.M.
kjkj945
2012. május 03. 19:42
"" Vajon hagyja-e a kormány a helyi ügyekbe a helyi érdekeket beleszólni vagy a saját ügyének tekinti és feláldozza a szubszidiaritást a nagypolitikai érdekek oltárán?"" Sajnos hagyja. Ezért nem épült meg még teljesen a 0 körgyűrű.
imres
2012. május 03. 19:09
Kedves Mónika! Ha fontosnak tartotta megjegyezni, hogy politológus, akkor ha megengedi, akkor én is fontosnak tartom megjegyezni, hogy legközelebb, ha írásra adja a fejét, ismételje át magában az általános iskola első vagy második osztályában tanultakat! A mondatszerkesztés szabályai. Alany, állítmány, tárgy... Megkérném a tisztelt jelenlévőket, hogy fordítsák le nekem magyarról, magyarra a következő mondatot! "Ha a kilábalás jele hasznos lenne-e a kormánynak beavatkozni?" Én nem tudtam értelmezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!