Történelmi bravúr: világbajnoki bronzérmes a magyar minifoci-válogatott!

2023. november 04. 19:38

Minifutball-válogatottunk az Egyesült Arab Emírségekben zajló vébén érte el a hihetetlen diadalt.

2023. november 04. 19:38
null
Vámos Tamás

Nagy Lajos együttesének a pénteki elődöntőben, a Románia elleni 3-0-s vereséget követően nem sok ideje volt a sebek nyalogatására, hiszen szombaton már az aktuális Európa-bajnok, Azerbajdzsán elleni bronzmeccsen kellett bizonyítaniuk.

A mieink két ok miatt is nagyon fogadkoztak: egyrészt 

a magyar minifutball-válogatott még sosem járt hasonló magasságokban egy világbajnokságon

 (értsd: soha nem végzett még dobogón), másrészt a súlyosan megsérült csapatkapitányért, Barabás Miklósért is játszottak Nagy Lajos tanítványai. A szövetségi kapitány a következő összeállításban küldte a pályára a mieinket Azerbajdzsán ellen: Tajti – Nádasdi, Kövesdi – Ladányi, Győri – Dunai.

A magyar válogatott mindenféle gátlás nélkül, remekül kezdte a bronzmeccset: a 3. percben Ladányi Dávid, a 12. percben pedig Kövesdi Zsombor találataival 2-0-ra húztunk el. Nem csoda, hogy a második félidőben Európa-bajnok ellenfelünk igencsak feltüzelve folytatta a mérkőzést. Az azeriek nem csak több helyzetet dolgoztak ki, hanem a vehemenciájuknak köszönhetően az első gólunkat szerző Ladányi is megsérült, ráadásul újdonsült csapatkapitányunkat hordágyon kellett levinni a pályáról. Ellenfelünk egyre idegesebben játszott, Tajti több próbálkozást is nagy bravúrral hárított, és e paprikás hangulatban sikerült szépíteniük: Elvin Alizada volt eredményes.

MINIFUTBALL-VÁLOGATOTT
Hatalmas bravúrt ért el a magyar minifutball-válogatott Fotó: Országos Minifutball Szövetség

A mérkőzés végső fordulópontja a 47. percben jött el, ekkor Kozó Viktor talált a kapuba. 

Nem csoda, hogy ez a gól mélyütésként hatott ellenfelünkre,

 és a hátralévő időben már nem is változott a végeredmény annak ellenére, hogy az azeriek vészkapussal is próbálkoztak.

A magyar minifutball-válogatott mindegyik tagja megérdemli az elismerést és hogy név szerint is megemlítsük őket:

Tajti Bence, Bohony Bálint (kapusok), Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Bozsoki Imre, Csoszánszki Dávid, Kozó Viktor, Nádasi Kornél, Dunai András, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence (mezőnyjátékosok)

Nyitókép: Ladányi Dávid csapatkapitány a testi épségét sem kímélte a sikerért Fotó: OMSZ

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. november 05. 02:16
HOPPÁ! MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 https://vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ https://m.youtube.com/watch?v=prQcjgGJLa8&t=8s&pp=ygUSYmlzdGV5IHpzdXpzYSAyMDIz https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍
need-info
2023. november 04. 22:28
Szééép! Egy rövid ideig néztem, tetszett.
pollip
2023. november 04. 21:29
Gratula!
Ergit
2023. november 04. 19:59
Gratulálok!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!