Szeptember közepén fedi fel a kormány a gazdasági növekedést célzó új tervet

2020. augusztus 23. 19:44

Szeptember közepére várható a gazdaság növekedését támogató, két évre szóló új terv – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2020. augusztus 23. 19:44
null

A miniszterelnök elmondta: csütörtök délután gazdaságpolitikai megbeszélést tartott az összes érintett miniszterrel és szakértővel, ahol megrendelést adott le a teljes magyar gazdaságpolitikai szakértői gárdának.

Azt kérte, hogy az összes, az elmúlt hetekben miniszteriális és szakmai műhelyben készült javaslatot „fésüljék egybe, és szeptember közepére legyen logikus, sok-sok tucatnyi intézkedést is tartalmazó növekedési tervünk.”

Hozzátette: számításai szerint szeptember közepére „minden szükséges politikai és kormányzati döntéshozatali fórumon átmegy” az a két évre szóló terv, amely szerint a 2020-as év negyedik negyedévét, 2021-et és 2022-t irányítja majd a kormány.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. augusztus 24. 23:36
A felcsúti Cipolla...:(
olajfa1
2020. augusztus 24. 19:14
Óvatos, de határozott lépések kellenek a jó irányba. A járvány valószínűleg több gazdasági korekciót követel az ország vezetésétől. Reméljük hogy az intézkedések hatékonyak és előremutatóak lesznek.
olajfa1
2020. augusztus 24. 19:13
Szerintem a magyar gazdasággal sok probléma van. A koronavírus ezeket rakéta gyorsasággal hozta a felszínre, és tette láthatóvá statisztikailag is.Ilyenek szerintem: -1-A magyar gazdaság a nyugateurópai cégek beszállítói lettek csak. Nem lettek a technikai fejlesztés részei, és a technikai fejlesztéseket innovatív módszerekkel nem fejlesztették. -2-Technológiai fejlődésük a magyar vállalatoknak csak abból állt, hogy -amit a szocializmusban is tettek- a nyugati gápsorokat letelepítették a magyar "leányvállalatnak" és a "terméket" termelték a kb 10 éves technológiával... Ezzel a módszerrel nem lehet a világ élvonalába kerülni... -3- A know-how-okkat és az új világszinvonaló termékeket nem fejleszti senki sem Magyarországon. Az "egyetemeknek" ez "nem feladatuk"... a vállalatoknak szintén nem feladatuk... Így a "sok bába között elvész a gyerek", ráadásul a jogi helyzet sem módosult a kommunista idők óta... -4- A "Pályázatok" hatalmas befektetési igényeket feltételeznek, és a kis star-up cégek és azok termékeit nem biztos hogy a "lehetséges termékek gyárthatósága" és a lehetséges gazdasági haszna és annak a világra kilépése az elbírálás fontos szempontja, hanem inkább az azonnali és egésszenbiztos nyeresége.Vagyis ha egy start-up elgondolásnak nincsen garantált piaca, akkor az nem versenyképes ma Magyarországon. Ilyet egyetlen start-up vállalat -vállalkozó- sem tud garantálni... /Bill Gates sem tudta garantálni a saját cégét megalapítva hogy 1-2-5-10 stb év múlva mennyi nyeresége lesz.../ Márpediglen a mai magyar start-up-októl ezt követelik meg... Az ilyen módszer miatt gyakorlatilag az "innováció" gyakorlatilag nulla. -5- Szerintem az építőipar is túl lett fűtve. Ráadásul tulságosan centralizáltan alakultak ki. Bár ebben nem vagyok szakember, azt hiszem hogy a túlfűtöttségen túl még az árak is túlmentek azon a szinten hogy a fizetőképes kereslet ezt el tudná viselni. Talán ennyikét így hirtelen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!