Német nagybankot hagyott ott a saját cégéért – MAKRONÓM PODCAST

2020. június 10. 18:41

Sziller Olivér, a MyConcept alapítója 11 év után hagyta ott a banki vezetői állását, hogy saját tanácsadócégbe kezdjen. A Makronómnak elárulta, mitől lesz sikeres egy startup vállalkozás és kitért arra is, hogy melyek a kezdő vállalkozók legnagyobb hibái. Sziller úgy látja, Magyarországon kiváló befektetői környezet alakult ki az elmúlt években.

2020. június 10. 18:41
null

Kövesse a Makronóm Youtube csatornáját további érdekes tartalmakért itt!

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peter.jordanson
2020. június 11. 14:29
Egy dolog kockázati-tőke befektetőnek lenni, Soros módjára lesni, hogy hol mi van és hogy lehet kaszálni. Egy másik, komoly természettudományos képzettségű, kiváló szakembernek lenni, aki a termék fejlesztést, innovációt effektíve végrehajtja. Ez utóbbiakra lenne szükség leginkább, nem a kézdörzsölő juppikra. Anélkül ugyanis nehezen fog menni a szisztéma, csak egy üres blöfftechnológia van, amihez a markeingkorunkban az előbbiek nagyon értenek. Kár, hogy a kormány magasan leszarja a középfokú oktatás minőségét (is), főleg, ha természettudományos területről van szó. Itt Wass Albert kurva fontos csak, pedig alapvető lenne, hogy főleg az okos gyerekek kerüljenek be és már kb. mint félzsenik jöjjenek ki az egyetemről nagy számban. A trendek nem erre mutatnak. Alig van már pl. fizikatanár, aki fizikát tanítson, a fizetések miatt, és alig jelentkeznek már páran fizika szakra évente. Technológiai innováció... így, hogyan? Persze értem én, hogy a Fidesz valahol érdekelt is ebben, csakhát na. De lehet mondani a kémiát is. http://lenteg.ttk.pte.hu/ScienceBits/images/Tanar2.jpg
bunko_jobbos
2020. június 11. 10:50
Majdnem egyetértek veled. Abban biztosan, hogy ezek a "tőkebeektetők" nagyjából csak a kezüket dörzsölik meg juppik. Persze lenne értelme, ha jó szeműek lennének, és észrevennék a valódi fejlesztéseket, és segítenék őket. Szerintem ők csak kihelyezik az uniós pénzeket jó kis profittal, és többségi tulajdonba kerülnek. Oszt ha véletlenül sikeres a cég, akkor majd eladják annak, aki a legtöbbet fizeti. Ne legyen igazam. Aztán ilyeneket írsz: "Kár, hogy a kormány magasan leszarja a középfokú oktatás minőségét ", " Itt Wass Albert kurva fontos csak" Először is: nem vettem ész5re, hogy a tantervben csökkent volna a matematika és egyéb természettudományos tárgyak kínálata, óraszáma. Bár a hülye libsi sajtó tényleg csak Wass Albertről ír, de ez nem azt jelenti, hogy csak az van a tananyagban, hanem azt, hogy őket az Aczél elvtárs alatt megszerzett kulturális hegemóniájuk érdekli. Pont ők szarják le a reáltudományokat. Ha valakit érdekelnek ezek a témák, az most is tud kiválóan készülni, felvételizni stb. ezekből. "Alig van már pl. fizikatanár, aki fizikát tanítson, a fizetések miatt, és alig jelentkeznek már páran fizika szakra évente. " Hát sajnos ebben nagyon igazad van. De ne feledjük, hogy ez évtizedes folyamat, már középiskolás koromban is (átkos) kiröhögte a gyerek a tanárt, hogy az apja zöldséges, és többet keres egy nap, mint a tanár. Pont mostanában volt egy nagyarányú pedagógusbér-emelés, ami jó irány, de sajnos azt elmosta az utána jövő általános béremelési hullám. Most megint jó lenne egy, de jött ez a szar vírus, ez mindent eltolt 2 évvel. Érdekes egyébként, hogy egy szlovákiai ember mondta, hogy csodálkozott, mert otthon nagy becsben voltak a mérnökök, tanárok, nálunk meg a közgazdászok és a jogászok. :-))))))))) Hát így tényleg nem lehet jó gazdaságot építeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!