Ma született Roy Batty, a Szárnyas fejvadász antagonistája

2016. január 08. 12:02

Ma, azaz 2016. január 8-án született Roy Batty, a Blade Runner (Szárnyas fejvadász) ikonikus antagonistája, aki olyan dolgokat látott, amiket az emberek el sem hinnének: például lángoló csatahajókat az Orion peremén. Meg gyilkos sugarakat az éjben a Tannhäuser-kapunál.

2016. január 08. 12:02

A Blade Runner (szárnyas fejvadász) című film szerint ezen a napon született Roy Batty, a történet replikáns antagonistája, akit Rutger Hauer formált meg Ridley Scott alkotásában. A Philip K. Dick regénye alapján készült klasszikus cyberpunk film története szerint a külső világokról visszaszökött replikánsok, azaz androidok szabadulnak el a jövő Los Angelesében, akiket Rick Deckardnak kéne levadásznia, aki a hajsza közben megkérdőjelezi saját identitását is. A könyvet tavaly adta ki újra, új borítóval az Agave Könyvek.

Itt van Batty ikonikus monológja a film végéről:

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2016. január 09. 07:41
Lol, ez mekkora!:D Azért annak örülök, hogy Ridley Scott képi világa nem valósult meg, a mostaninál is nyomasztóbb lenne az élet abban a világban.:)
brekker
2016. január 09. 01:17
A hajsza, a gálya, a Főnix éjszakája: https://www.youtube.com/watch?v=pMMDXl998MQ
Sinistra
2016. január 08. 23:47
Los Angeles a film készülte óta nem csak kínaiakkal lett tele, hanem latinókkal. Nem is tudom, melyikkel járt jobban. És még ki tudja, milyen jóslatok valósulnak meg a filmből.
Droite
2016. január 08. 23:45
Legnagyobb film ever...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!