Amerikai istenek: megvan, ki játssza Árnyékot

2016. január 29. 12:40

Ricky Whittle fogja alakítani a Neil Gaimen-féle Amerikai istenekből készült sorozat főszerepét. Neil Gaiman ősi és új isteneket felvonultató, mára klasszikus urban fantasy regénye 2001-ben jelent meg, azóta többször felmerült a megfilmesítése. A forgatás márciusban indul.

2016. január 29. 12:40

Márciusban kezdik forgatni az Amerikai istenekből készülő sorozatot, és már az is megvan, ki fogja alakítani a főszereplőt: a börtönből szabaduló, furcsa háborúba keveredő Árnyékot Ricky Whittle a The 100 című sorozatból ismert színész fogja alakítani. Neil Gaiman regénye 2001-ben jelent meg, azóta többször felmerült a megfilmesítése, Magyarországon a Szukits, majd az Agave Könyvek adta ki. Korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy Whittlet a rajongók is megfelelőnek találták a szerepre.

Korábban már idemásoltuk a regény fülszövegét, most megtesszük még egyszer: „Mike Ainsell három évet töltött börtönben, ám a sorscsapások ezzel nem értek véget számára. Szabadulása előtt néhány nappal a felesége és a legjobb barátja meghal autóbalesetben, így azután első útja a temetésre vezet. Útközben találkozik egy furcsa idegennel, aki Szerda néven mutatkozik be, és munkát kínál Mikenak. A büntetett előéletű férfinak nincs más választása: elfogadja az ajánlatot, nem sejtve, hogy ezzel különös, természetfölötti események sodrába kerül. Fokozatosan derül fény Szerda sötét tervére, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet felszíne alatt különös háború dúl, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke…

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bombur
2016. március 02. 14:19
A kezdődő kommentfolyam elejére: könnyű átsiklani felette, de igen, a regényben is fekete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!