Google Glass autista gyerekeknek

2015. november 03. 17:54

A Google szemüvegét ugyan parkolópályára tették, de több utódprojektben továbbél. Az egyikkel autista gyerekeken szeretnének segíteni.

2015. november 03. 17:54

Az Autista Szemüveg pszichológusok, informatikusok, orvosok és stanfordi diákok közös projektje. Céljuk autista gyerekeket létfontosságú kommunikációs képességek elsajátításában segítő új Google Glass fejlesztése.

A kamera a felhasználóval beszélő személy arckifejezéseit „olvassa.” A rendszert működtető algoritmus a legfontosabb reakciók közül nyolcat különböztet meg egymástól. Az eredményeket kép- vagy hangjelek formájában azonnal jelzi a felhasználónak. Valósidőben „fejti meg” az alapvető érzelmeket és dolgoz ki jeleket hozzájuk.

A projektet kitaláló Catalin Voss elmondta, hogy a szemüveggel mindenképpen el akarják kerülni a különféle beültetéseket. Az eszköz biztonságot nyújthat a gyerekeknek, használói magabiztosabban végezhetnek el rutinfeladatokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!