Levezette a szakértő: Macron csak az EP-választások miatt támogatja Ukrajnát

2024. március 17. 21:15

Bendarzsevszkij Anton szerint a francia elnök „Európa védelmezőjének” szerepét próbálja átvenni.

2024. március 17. 21:15

Nyitókép: Christian Liewig/Corbis

***

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója az M1 vasárnap esti műsorában azt mondta, hogy Emmanuel Macron francia elnök igyekszik átvenni az „Európa védelmezőjének” és Ukrajna fő támogatójának szerepét.

Ezt a francia elnök egy nyilatkozatára alapozva mondta, melyben arról beszélt, hogy szükség lehet a Nyugat által végrehajtott szárazföldi műveletekre Ukrajnában.

Bendarzsevszkij Anton szerint az európai parlamenti választások közeledése miatt Macron élesen próbál különbséget tenni Marine Le Pen oroszbarátságával vádolt pártja és saját politikája között. Ezért hangsúlyozza, hogy Oroszország veszélyes, és ő az, aki képes elhozni a biztonságot.

„Emmanuel Macron a második elnöki ciklusát tölti ugyan, de még fiatal politikus, elnöki ciklusának vége nem jelenti a pályafutásának végét. Európai struktúrákban még lehet pozíciója, így akár jövőbeni pozícióit is építheti” – tette hozzá. 

Bendarzsevszkij Anton szerint a francia elnök sem gondolja komolyan, hogy Franciaország reguláris hadsereget küldene Ukrajnába.

(MTI)

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. március 18. 22:21
Akkor makron zelenszkij konkurrense. Mert eddig az védte Európát. Meg Dél Afrikát is. Ha annak szomszédjától pénzt remélhetett.
Szerintem
2024. március 18. 07:21 Szerkesztve
Az EP, de inkább az USA választásokkal annyiban lehet összefüggésben, hogy még addig szeretnék kirobbantani a III.VH-t, amíg még hatalmon vannak és megtehetik.
mandala-3
2024. március 18. 06:03
Anton megint hülyét csináltál magadból. Igaz ezt már megszoktuk tőled. Innen indulj ki "védelmező" .
szarvas-2
2024. március 18. 05:09 Szerkesztve
Egy frászt. Mivel-véletlenül(!) a Rotschildok világábol katapultálták-azt teszi,ami azok "kéréseinek" megfelel. Mint tudjuk,súlyes perverz. Is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!