Amerikai szakértő: Trump sokat tanulhat Orbántól

2024. március 09. 20:09

Rod Dreher amerikai újságíró szerint Orbán stratégiai gondolkodását kellene elsajátítania a volt amerikai elnöknek.

2024. március 09. 20:09

Nyitókép forrása: Hír TV

***

A Hír TV-n futó Napi aktuális vendége volt Rod Dreher amerikai újságíró, az American Conservative magazin vezető szerkesztője, aki a Trump–Orbán találkozó hátteréről beszélt. Arra a kérdésre, hogyan jellemezné a két politikus viszonyát, a következőt válaszolta: 

„Mindketten csodálják egymást, mindketten a tettek emberei, kemény fickók. 

Orbán nem csak kemény fickó, hanem intelligens politikus, stratégiai gondolkodó. Trump nem stratégiai gondolkodó, így sokat tanulhat Orbán Viktortól” – fogalmazott Rod Dreher, aki azt is hozzá tette, mivel az Egyesült Államok elnökválasztás előtt áll, ahol jó esélyei vannak a visszatérésre a korábbi elnöknek, a mostani Trump–Orbán találkozó tehát a jövőről szól. Dreher azért is fontosnak tartja a mostani tárgyalásukat, mert Trump visszatérése után ismét szoros kapcsolat alakulhat ki az Egyesült Államok és Magyarország között. „Ha Trump lesz az elnök, lesz egy új legjobb barátja Washingtonnak, amelyet meg fog védeni” – utalt a kapcsolat fontosságára az újságíró, szakértő. 

Ezt is ajánljuk a témában

Rod Dreher (balra) szerint ha Trump nyer az amerikai elnökválasztáson, Magyarországnak lesz egy új barátja.
Fotó: Youtube/képernyőkép

Dreher szerint Amerikának is fontos a jó kapcsolat, mert Orbán tudja, hogyan lehet kultúrharcot vívni, mivel megértette, a liberális demokrácia intézményei nem semlegesek. Az újságíró-szakértő szerint mindezt a tengerentúli republikánusok közül még nem mindenki fogta fel, 

ezért is fontos, hogy ismerjék és megértsék Orbán Viktor politikáját.

Az amerikai elnökválasztással kapcsolatban Rod Dreher elmondta, nagyon valószínű, hogy Trump fog nyerni, mivel „Amerikai nem szereti Bident, egy fáradt öregembert látnak benne.”

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o1gpedofil-2
2024. március 10. 14:31
Vajon mennyibe kerult ez a fasz a magyar adofizetoknek?
o1gpedofil-2
2024. március 10. 14:30
Strategiai lopas!
Tommaso
2024. március 10. 14:24
Tanult is. A 2020-as valasztasi veresege utan Trump is eroszakkal akart hatalomra jutni. Akarcsak Orban 14 evvel korabban.
syphax-2
2024. március 10. 11:16
"Namond"-nak és "koronaszEpE"-nek SAVANYÚ A SZŐLŐ...DE NAGYON! NEM TANÁLNAK MÁST KIFOGÁSKÉNT...HÁÁÁT BASZOGASSÁK AZT AMIRŐL AZT GONDOLJÁK, HO' ASSZTAT MÉG LEHET...BRUHAHAHAHAHA!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!