Stier: Az EU már 83 milliárdot adott Ukrajnának, nem tudja, mit csinál, csak megy az USA után

2023. november 12. 17:32

Az orosz-ukrán háborúba ölt milliárdok kapcsán a szakértő aláhúzta azt is: az orosz-ukrán háború az országoknak nem, csupán „bizonyos szektoroknak, bizonyos köröknek üzlet: hadiiparnak, az energetikai szférának, ezen belül is egy-két cégnek”.

2023. november 12. 17:32

A Spirit FM pénteki adásának vendége külpolitikai újságíró, elemző volt. Az adás során az orosz-ukrán háború volt a fő téma, melynek során a műsorvezető felvetette, hogy amennyiben eljön majd az a pont, hogy a Nyugat feladja Ukraja támogatását, „akkor hova az eddig elköltött sok-sok milliárd?”

Szakértő: az EU 83 milliárdot adott Ukrajnának

A kérdésre válaszolva Stier Gábor úgy fogalmazott: „Ez egyrészt pénzkérdés. Mostmár 100 milliárd fölötti összegről beszélünk, csak az Egyesült Államok részéről. Európa 83 milliárdot adott, mint Európai Unió Ukrajnának” – mutatott rá, hozzátéve, hogy „de ez az egyik része, hogy az valaha megtérül-e.”

Mint Stier fogalmazott: emellett noha belemehetünk abba, hogy mekkora üzlet Ukrajna felépítése, vagy maga a háború, de ez nem az államoknak üzlet

ez bizonyos szektoroknak, bizonyos köröknek üzlet. A hadiiparnak, az energetikai szférának, ezen belül is egy-két cégnek”.

A szakértő az USA kapcsán hozzátette: az Egyesült Államok számára természetesen az ukrajnai háború geopolitikai és presztizskérdés is, így „csak úgy nem engedheti el ezt a kérdést az Egyesült Államok.”

Ezt is ajánljuk a témában

Majd Stier Gábor aláhúzta: „még egyszer hangsúlyozom:

nem az Európai Unióról beszélek, mert az Európai Unió szerintem nem tudja, mit csinál. Igazából megy az Egyesült Államok után, de az Egyesült Államok ezt nem engedheti csak úgy el.”

A beszélgetést az alábbiakban hallgathatja vissza:

Nyitókép: Képkocka/ YouTube-videó

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. november 13. 14:07
Iszonyatos naivitás azt feltételezni, hogy Moszkva lemondott Kelet-Európáról.
koronaszepe
2023. november 13. 14:01
Magyar érdek, hogy a szovjetizáló orosz ne legyen sikeres! Ajtót mutattunk Moszkvának, ne hagyjuk, hogy visszajöjjenek az abkakon!
koronaszepe
2023. november 13. 12:18
Ahogyan Izrael is a mi háborúnkat vívja a radikális iszlám ellen Gázában, úgy Kijev is a mi háborúnkat vívja a szovjetizáló, birodalmi csápjait kiterjesztő, egykori érdekszférája felett a hatalmát visszaszerezni kívánó Oroszország, az orosz expanzió ellen. Mind erkölcsi szempontból, mind a magyar, európai érdek szempontjából is támogatandóak!
koronaszepe
2023. november 13. 12:13
Mit kellene csinálnia az Európai Uniónak? 1.) Leszarni? 2.) Hadba lépni? 3.) Szankciózni? Stier legalább nyílt kártyákkal játszik, Ő a putyini szovjetizáló Oroszország barátja, ügynöke. Nem úgy mint a többi álszakértő a jobboldali médiafelületeken, akik sunyi módon reszelgetik az orosz narratívát, szolgálják ki Moszkva érdekeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!