Kiröhögik a demokráciát

2023. november 02. 06:26

A nyugati fősodor már alig leplezi, mennyire semmibe veszi saját választóinak az akaratát.

2023. november 02. 06:26
null
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Ugyanez – működő demokrácia, azaz népuralom – nem feltétlenül igaz azokra az országokra, ahonnan kígyót-békát kiabálnak ránk. Azokra a «szövetségeseinkre», akiktől naponta kapjuk az ívet, a sértéseket, képtelen rágalmakat. Náluk tényleg fölfeslik a demokrácia szövedéke. S mi látszik ki alóla? Például Biden amerikai elnök Ukrajnába ejtőernyőztetett fiacskájának pőre hátsó fele, miközben két Burisma-igazgatótanácsi ülés között szívja a csíkokat. Nem Hunter Biden narkózási vagy „udvarlási” szokásai itt az érdekesek, dehogy! Hanem az, ahogyan az amerikai mélyállam iszonyatos gépezete kőkemény cenzúrával elfojtotta a Hunter Biden-hírek terjedését a 2020-as kampányban, s ezzel minden bizonnyal hatalomra segítette az Andropov szovjet pártfőtitkárénál is kínosabb mentális állapotban lévő Biden papát.

Nem én mondom, hanem maga a nagy Mark Zuckerberg Facebook-vezér vallotta be tavaly: az FBI arra szólította föl a kampányban, hogy «az orosz propagandát tekerjék le». És miután a New York Post leközölte Hunter Biden botrányát, Zuckerbergék – mondván, mindez csak orosz propaganda – engedelmesen korlátozták a hír terjedését. A Twitter pedig teljesen letiltotta azt. Így sokkal kevesebb emberhez jutott el. Pedig az általuk cenzúrázott, álhírnek bélyegzett történet teljes egészében valósnak bizonyult – ismerte be Zuckerberg.

Íme a «szabad, demokratikus» világ fészke, ahol az amerikai mélyállamot leleplező híreket úgy radírozzák ki a világhálóról, mint anno Jezsov elvtársat a Sztálin-fotóról. Gombnyomással eltüntetnek bármit és bárkit a színről a gigantikus techcégek. Ma, amikor az emberek az interneten élik életüket, ezeknek a kezében összpontosul a legnagyobb hatalom. Ők az elmék urai.”

Nyitókép: Behrouz Mehri / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. november 04. 07:17
Össze lehetne állítani egy listát a nyugati "demokráciákról". Volna min szörnyűlködni.
Akitlosz
2023. november 02. 15:45
Nem lehet túl sok esze annak, aki azt hiszi, hogy kizárólag a politikai pártok embereiből álló országgyűlések az uralma demokrácia. Demokráciában a népé a végső szó, semmilyen törvény nem léphet hatályba addig, ameddig azt népszavazás meg nem erősíti. Ami ma van az nem demokrácia, hanem oligarchia.
Ez D-dúr és e-moll
2023. november 02. 14:18
"ördöngös pepecselés ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. november 02. 07:19 mióta vagy te fidesz szavazó? mert tudtommal az a bajotok hogy a ti véleményeteket leszarja azért hogy tudja teljesíteni a választóiét" 2014 óta. Előtte a Magyar Néppártra szavaztam (1990) és a KDNP-re (1994 és 1998-ban). 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben nem szavaztam, mert nem volt kire. 2026-ban, vállalható párt híján, valószínűleg újra ki kell hagynom a választást.
istvanpeter
2023. november 02. 13:14
Hát bizony, az a nagy büdös helyzet, hogy a demokrácia már eleve ellentétes az ember - uralkodási és hódítási aspirációk, önzés, harácsolás - természetes alaptulajdonságaival, s ezért a megvalósítása és működtetése nem egyszerű folyamat, ami csak a legkiválóbb államférfiaknak sikerül. Egyébként a valódi demokrácia megjelenése erős megrökönyödést vált ki a manipulált demokráciák arisztokratáiból sőt, az információs terror révén és más módszerekkel igyekeznek semlegesíteni és megbuktatni azt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!