Zelenszkij nagy alakítása

2023. július 22. 19:54

Véres bohóc, vagy inkább az információs tér hőse?

2023. július 22. 19:54
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva tér

„Véres bohóc, vagy inkább az információs tér hőse? Az ukrán elnök komikusból, bohócból a világ nyugati felében nemzeti hőssé avanzsált. Ehhez persze értő rendezői kéz és hatalmas propaganda gépezet is kellett. Volodimir Zelenszkij alakítása komoly színészi erényekről árulkodik, az előadás azonban kezd elfáradni. Vajon mikor veszik le a műsorról?

Az áldozati szerepére Ukrajna erősen rájátszik, és erkölcsi fölényét éreztetve beszél az Európai Unióval. Grúziával azonban Kijev így nem tárgyalhat, erre ugyanis nincs semmilyen morális alapja. Le lehet szállni a morális piedesztálról! A grúz parlament elnöke osztotta ki eképpen a napokban az ukrán vezetést. Salva Papuasvili annak kapcsán fakadt ki, hogy Ukrajna a belügyekbe beavatkozva titkosszolgálati akció keretében a felforgatás szándékával juttatta vissza Grúziába a távollétében hatévi börtönre ítélt volt államfőt, majd most folyamatosan nyomást gyakorolva Tbiliszire, Mihail Szaakasvili szabadon bocsájtását követeli.

De folytathatnánk a sort azzal, hogy szintén a napokban a brazil elnök beszélt arról, hogy a világ belefáradt ebbe a háborúba, és elege van már Ukrajnából.

Lula szerint egyébként Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és az őt hergelő Washington ugyanannyira felelősök a háború kirobbantásáért, mint Vlagyimir Putyin orosz államfő. Talán ezzel a megközelítéssel is magyarázható, hogy nem jött össze a brazil államfőnek és ukrán kollégájának a találkozója a G7-ek hirosimai csúcsán. Emellett említhetnénk még ugyancsak a közelmúltból, hogy a latin-amerikai vezetők egy emberként tiltakoztak az ellen, hogy meghívják Volodimir Zelenszkijt a térség és az Európai Unió csúcstalálkozójára.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. július 23. 21:07
Zselenszkij, de egész Ukrajna is addig és annyit ér a Nyugatnak, ameddig és amennyi bajt tudnak ök okozni az oroszoknak. Az ukránok Európa számára a "rosszabbik" oroszok. Erre a tanulságra való rádöbbenés Nyugaton még várat magára. Az USA-val szövetkezve az ukránok alá akarták ásni Oroszország biztonságát. De ök készek nemcsak testvérnépüket az oroszokat elárulni, hanem bárkit, még azokat is akik önzetlenül támogatták öket. A Nyugat tudja, Hogy Ukrajna nem az ö "kutyájuk kölyke", de hasznos idiótaként kihasználják. Európának meg fog gyülni a baja az ukránokkal, akár gyöznek akár veszítenek. Az jó a Nyugatnak, hogy Ukrajna szutyongatja az oroszokat. De ha ennek vége lesz, mit fog kezdeni Európa ezzel a nem éppen kedves országgal, néppel? Nyugaton az ellopott fegyverekkel ukrán maffiák fognak garázdálkodni, az Unióban, örökös baj lesz velük a követelödzéseik miatt, és kérik a fizetséget azért, mert "megmentették" Európát. Ha veszítenek, akkor meg állandóan koldulni fognak.
Palatin
2023. július 23. 21:06
A háború egyértelmü oka a Nató nyomulása keletre. Az be kell látni mindenkinek, hogy azt az amerikai tervet, hogy Ukrajna Nato-felvétele révén az amerikaiak atomrakátákat telepítsenek Moszkva alá, az oroszok nem türhették. Ez az ö biztonságok szemontjából egy sakk-matt lett volna. A meztelen igazság az, hogy az oroszok egy önvédelmi háborútr folytatnak amerika ellen. Az egész persze az ukránok börére megy. Vajon mikor jönnek rá az ukránok, hogy ök csak a Nato hasznos idiótái?
vamonos
2023. július 23. 18:58
Scott Ritter szerint brit titkos ügynök lehet Zelenszkij https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/07/scott-ritter-szerint-brit-titkosugynok-lehet-zelenszkij ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Scott Ritter szerint ezek „Zelenszkij ügynök” feladatai Ukrajnában https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/07/scott-ritter-szerint-ezek-zelenszkij-ugynok-feladatai-ukrajnaban
urban63
2023. július 23. 17:30
Az ENSZ a NATO és Washington mind részese Putyin a támadási döntésének, nézzük vissza hányszor hívta őket tárgyalni, kiegyezni! Tudjuk, hogy amcsiknak jó a háború, és ha nem is győznek de a pénz dől mert az EU-t így is úgyis kicsinálták és ezért egy yankee sem halt meg....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!