Trump dühös: Bident nem akarják a republikánusok kongresszusi vád alá helyezni

2023. július 27. 13:50

Több republikánus figyelmeztet arra, hogy hiába utálják sokan Bident, az elnök elfogadottsága jelenleg elegendő lehet az újraválasztásához.

2023. július 27. 13:50
null

Donald Trump dühös és csalódott, mert a szenátus republikánus tagjai vonakodnak üldözi az amerikai elnököt, Joe Bident és annak fiát – számol be az Euronews. 

A republikánusok igazat adnak a volt elnöknek, de nem vállalnak túlzott kockázatokat a kedvéért. A Kongresszus jobboldali tagjai szerint valóban szörnyű, hogy milyen elnöke van az országnak, de közben a jövőre is gondolnak. Ha egy ilyen javaslat át is menne a vékony republikánus többségű Képviselőházon, a demokrata többségű szenátusban biztosan megbukna, ez pedig egy évvel az elnökválasztás előtt fiaskó lenne a párt számára.

Kevin Cramer észak-dakotai szenátor szerint a Képviselőház nyomozói „elég erős bizonyítékokat találtak súlyos bűncselekményekre”, de még nem tárták fel kellően az esetet. Az FBI igazgatója sem adta még át azokat az iratokat, amelyek egyértelműen bizonyítanák, hogy Hunter Biden gazdasági bűncselekményeket követett el Ukrajnában, és apja érintett volt ezekben. 

Egyelőre még az sem teljesen biztos, hogy vannak ilyen bizonyítékok a nyomozóiroda birtokában.

Mások attól félnek, hogy túlzottan divatba jön az elnöki vádemelés, ami pedig nem erre lett kitalálva az Alkotmányban, hanem a végrehajtó hatalom ellenőrzésére és visszamenőleges bosszúra nem használható fel.  Több republikánus figyelmeztet arra, hogy hiába utálják sokan Bident, az elnök elfogadottsága jelenleg jóval kedvezőbb, mint az afganisztáni kudarc után volt, amely elegendő lehet az újraválasztásához. 

Nyitókép: Donald Trump republikánus párti amerikai elnök képét fogja a politikus melletti tüntetés két résztvevője a washingtoni Nemzeti Mallon 2021. január 6-án, amikor a kongresszus összeül, hogy hivatalosan is véglegesítse a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményét.
MTI/EPA/Michael Reynolds

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. július 29. 13:32
Ennyire nem lehetnek agy mosott hülyék az amerikaiak! Egy becsinálós, eltévedős, bukdácsoló demenst akarnak újra megválasztani?
marcon-2
2023. július 27. 22:06
"Több republikánus figyelmeztet arra, hogy hiába utálják sokan Bident, az elnök elfogadottsága jelenleg elegendő lehet az újraválasztásához." Baromi nagy hazugság. Maradjunk annyiban, hogy Bident 2020-ban sem az amerikai szavazók választották meg, és tudja ezt az a bizonyos "több republikánus" is, csak ők azok, akik k@rva jó ajánlatot kaptak arra, hogy inkább "demokraták" legyenek... Nagy átlagban el is mondható (tisztelet néhány kivételnek), hogy az amerikai képviselőknél -pártállástól függetlenül- korruptabb képviselők nincsenek máshol, még a nagy demokrata(ha-ha-ha) amerikaiak által magas lóról lesajnált harmadik világbeli országokban sem árulják el ilyen szinten a választóikat a képviselők. Trump pedig nem véletlenül dühös, hiszen saját párttársai árulták és árulják el 30 ezüstért az elveiket, akik ráadásul az ő elnökjelölti ambícióit is ezerrel fúrják.
KBA98
2023. július 27. 17:04
Kizárt! Neki egy elfekvő jár, a fiának meg börtön jár semmi más!
pipa89
2023. július 27. 16:10
Az lesz, amit a FED-tulajok akarnak. Ha kell felvásárolják az egész szenátust. Ha Bident akarják, akkor az lesz. Talán csak az Ég állíthatja meg ebben őket. Őrület, ami a tengerentúlon van, ezért is kell Rómának buknia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!