A szlovák hatóságok büntetőeljárást indítottak a magyar buszbaleset ügyében

2023. május 16. 16:15

Általános veszélyeztetés gyanújával rendelt el nyomozást a Malackai Rendőrkapitányság az ügyben.

2023. május 16. 16:15
null

Általános veszélyeztetés – amely Magyarországon leginkább a közúti veszélyeztetésnek felel meg –  gyanújával rendelt el nyomozást a Malackai Rendőrkapitányság a Szlovákiában történt magyar buszt ért baleset ügyében – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a szlovák hatóság.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, hétfőn, a magyar nyugdíjasokat szállító busz egy kamionnal ütközött össze a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek meg, őket a szakolcai, a nagyszombati, a malackai, illetve három pozsonyi kórházban ápolják.

Mint ismert, tizennyolc utas hazaérkezett, ketten továbbra is mélyaltatásban vannak.

Nyitókép: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok

***

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. május 16. 18:32
A kamionosoknak nem adják ingyen a nagy fizetést, sok buktatója van a szakmának. Például elég feszített az ütemtervük, mellette sebesség korlátozás, előzési korlátozás, kötelező pihenőidő. És ez csak az, amit kívülről látunk. Volt itt korábban egy kamionos faszi, egész jó életképeket írt, aztán kikopott valamiért.
Kekec54
2023. május 16. 18:04
Jó lenne tudni ki veszélyeztetett kit, kiket, mit? Sajnos erről egy szó sincs, csak annyit tudni, hogy a kamion jött ki a parkolóból, a busz pedig nekiment.
Publius Decius Mus
2023. május 16. 17:23
Malackai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!