Nem adhatott vért egy férfi Skóciában, mert nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy terhes-e

2023. április 16. 13:43

Bizarr eset Skóciából.

2023. április 16. 13:43
null

Egy férfi háziorvost megakadályoztak abban, hogy vért adjon a skót NHS-nek, miután nem volt hajlandó megerősíteni, hogy terhes-e – számolt be a Telegraph. 

Steffen McAndrew, aki a dél-ayrshire-i Prestwickben dolgozik, elmondta, hogy a közeli Ayrben lévő véradó központból utasították el,

miután nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy hordoz-e egy babát.

A Skót Nemzeti Vérátömlesztési Szolgálat (SNBTS) azt állította, hogy a kérdést egy évvel ezelőtt vezették be a donorbiztonság érdekében, és mindenkitől elvárják, hogy megerősítse terhességét vagy nemrégiben volt-e, nemétől függetlenül.

A szolgálat azt mondta, hogy a visszhangot követően frissíti a formanyomtatvány megfogalmazását, de továbbra is azt tervezik, hogy a férfi donoroknak is válaszolniuk kell arra a kérdésre, hogy terhesek-e.

***

Nyitókép: The Telegraph

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vasvaril
2023. április 18. 13:42
Múltkor, behúztam ezt a kérdést a lapon, erre az orvos röhögve mondta, hogy ez csak a nőknek szól. A bigott fasz...
dekoninck
2023. április 17. 01:10
A helyes válasz az lett volna, hogy : Egy hete megbasztam egy kecskegidát, végül is lehet, hogy teherbe estem tőle. Ön szerint?
néhai Ch.Pilot
2023. április 16. 22:31
A következő kérdés az lesz az ürlapon, ha igennel válaszol, hogy embertől, vagy állattól terhes-e, esetleg földönkívüli lénytől? Majd, ha már ez is elavult lesz, akkor mindenkinek, aki vért akar adni, előtte az egészségügyi személyzet előtt meg kell ennie a saját ürülékét, és a vizeletét meginnia. Gyakorlatilag ki kellene rúgni az egészségügyből, aki komolyan elhiszi, hogy férfi lehet terhes. A vért adni szándékozó férfiaknak pedig mind egységesen meg kellene tagadnia erre a kérdésre a választ. Ha ezért nem engedik őket vért adni, akkor csak addig kell várni, amíg vérhiány miatt meghal az első páciens valahol...
Nejem
2023. április 16. 22:28
Hát gyorsan csináltassa fel magát..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!