Zelenszkij: A német tankok érkezése „zöld lámpa” a többi partnerország felé is

2023. január 25. 17:54

Az ukrán elnök köszönetet mondott a német vezetésnek a Leopardokért, és további fegyvereket kért.

2023. január 25. 17:54
null

Az ukrán elnök Twitter-oldalán is köszönetet mondott a német vezetésnek azért, hogy engedélyezték a Leopard 2 tankok Ukrajnába szállítását.

Volodomir Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a tankok érkezése és a mellé nyújtott kiképzés

 

Zelenszkij felidézte, hogy szerdán telefonon is egyeztetett ezekről a lépésekről Olaf Scholz német kancellárral, akinek kifejezte őszinte háláját az újabb segítségért, és kérte, hogy tolmácsolja ezt a német nép felé is.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, némi vonakodás után a német vezetés úgy döntött, hogy mégis engedélyezi, hogy a Leopard tankok elinduljanak Ukrajna felé. A csomaghozráadásul  lőszer, szállítás és karbantartás is tartozik – erről maga a német kancellár számolt be.

Az ukrán elnök vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hesperia
2023. január 26. 11:04
Ez az igazán nagy baj, ha így van.
Dezsőke
2023. január 26. 10:45
jó szöveg itt a piros, hol a piros...stílusban
pitypang1125
2023. január 25. 23:27
Csak nehogy Ukrajna világítson zölden.
pitypang1125
2023. január 25. 22:53
Németország, mind a mai napig, egy megszállt bábállam. Nagy hiba volt onnan a russzkiknak kivonúlni, és nagy hiba volt az egyesítésbe való belenyugvás. Amint a jenkik ki lennének rugdosva Európából, a russzkik lenyugodnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!