Joe Bidennel ünnepelt a U2 és George Clooney

2022. december 05. 13:24

Kennedy-életműdíjat kapott az ír zenekar és a hollywoodi sztár.

2022. december 05. 13:24
null

George Clooney hollywoodi sztár, a U2 rockegyüttes és Gladys Knight soulénekesnő is megkapta vasárnap a washingtoni Kennedy Központ életműdíját. A hírességeket a gála előtt Joe Biden elnök is fogadta a Fehér Házban.

– méltatta a művészeket Biden, külön-külön is megemlékezve a díjazottakról. A Kennedy Központ idei díjazottjai között szerepelt még Amy Grant popénekesnő és Tania Leon zeneszerző is.

A John F. Kennedy egykori elnökről elnevezett Kennedy Központ az amerikai főváros legnagyobb kulturális intézménye. Az előadóművészeteket díjazó elismeréseit évente adják át a kiválasztott művészeknek az amerikai kultúrára tett hatásuk elismeréseként.

Díját korábban mások mellett Meryl Streep, Aretha Franklin, Robert De Niro, George Lucas, Tom Hanks és Sting vehette át. Tavaly Joni Mitchell énekesnő és Bette Midler színésznő is a díjazottak között volt.

(MTI; fotó: Fehér Ház)

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. december 07. 06:49
csorog Varga Judit nyála -marad a vibrátor xDDDDDDD
Ma is bukik a Zorbán...
2022. december 06. 12:19
Say "NO" to Nespresso!
Ma is bukik a Zorbán...
2022. december 06. 12:11
Klóni meg Bono példája mindig felveti a "mi a fontosabb" kérdést. Az, hogy valaki jó zenész, színész, vagy az, hogy egyébként bolsevista, tehát egy aljas, gyilkos eszme képviselője, és ráadásul ismertségénél fogva még főbűnösnek is tekintendő. Az ebben a csapda, hogy ma olyasmi az elfogadott válasz, hogy "nem baj, hogy Bono, meg Klóni bolsevisták, hogy alávaló eszmét képviselnek, mert hogy jók a területükön". Igen ám, csak ebből adódik a következtetés, hogy ha Hitler jó festő lett volna, akkor ma őt is ünnepelni kéne festőként. Másképpen fogalmazva: ha gyilkos eszmék képviselőit lehet ünnepelni, akkor ezek szerint csak azért nem kell napjainkban ünnepelni Hitlert, mert nem alkotott maradandót festőként? Szóval, ez sehogyan nem jön ki, elvtársak...
Carcess
2022. december 06. 11:21
az emberiség szemete egy képen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!