Lelőtte három társát egy orosz katona Voronyezs közelében

2020. november 09. 12:32

Az ámokfutó katona elbarikádozta magát.

2020. november 09. 12:32
null

Lelőtte három társát egy orosz katona a Voronyezs megyei Baltimore katonai repülőtéren. Az incidensről beszámoló hírügynökségek eltérő módon számoltak be a történtekről. Az egyik verzió szerint az elkövető, Anton Makarov összeszólalkozott az objektumon ellenőrzést teljesítő Roman Jermolajev őrnaggyal, akinek elragadta szolgálati oldalfegyverét és lelőtte. Azután agyonlőtt még két sorkatonát, egy harmadikat megsebesített és elmenekült a helyszínről.

Egy másik verzió szerint Makarov idegösszeroppanást kapott, és áldozataival konfliktusa sem hétfőn, sem korábban nem volt. Az orosz nyugati katonai körzet sajtóosztálya annyit erősített meg, hogy egy szolgálatban lévő katona tüzet nyitott az ellenőrökre, három társát megölte és egy tiszt fegyverét elragadva elmenekült. Sajtójelentések szerint az ámokfutó katona elbarikádozta magát. Makarovot végül Zemljanszkij községben egy lopott gépkocsiban fogták el, amellyel megpróbált a családjához szökni, Orjol megyében.

A Baltimore reptéren 2013 óta átfogó felújítás zajlik. Az objektumot a tervek szerint az év végén kell a légierő és a légvédelem egységeinek átadni.

(MTI)

(Fotónk illusztráció, orosz katonák a Kavkaz-2020 fedőnevű nemzetközi hadgyakorlaton az Oroszország Asztraháni területén lévő Kapusztyin Jar gyakorlóterén 2020. szeptember 25-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. november 09. 19:08
Lehet azt álmodta hogy német és akkor bizony lőni kell az oroszokat. Régi vicc a Kádár érából : Egy felállítási ponton három őr teljesít szolgálatot egy magyar, egy orosz és egy amerikai. A magyar felvezető mielőtt leváltaná a másik magyar őrt megkérdezi, --Ha bármilyen konfliktus támadna, honvéd elvtárs melyik őrt lőné le? -Az oroszt. -Nem jó válasz visszamegyünk alaktanyába és három nap fogda. Letelik a három nap megint viszi ki a felvezető a honvédet, megint megkérdezi. -Na ha konfliktus támadna honvéd elvtárs melyik őrt lőné le. A honvéd most már óvatos és visszakérdez. -Szakaszvezető elvtárs melyiket lőné le? -Természetesen az amerikait. -Bassza meg szakaszvezető elvtárs! Akkor nekem megint csak az orosz marad.
Nehidd El
2020. november 09. 13:47
Nagyon meglepne, ha "sikerülne" élve elfogni.
nick89
2020. november 09. 13:15
Felkérném, hogy a parkettás börtönben kezdje meg a büntetése letöltését. Hátha jól járunk mi is, meg ő is. Figyeltek, Voldemort?
kisgul
2020. november 09. 13:05
Ez egy Balti More vót csáje!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!