Hamar lecsökken a gyógyultak zömében az antitestek száma

2020. szeptember 03. 07:04

Egy izraeli vizsgálat szerint.

2020. szeptember 03. 07:04

Már pár héten belül nagyon visszaesik a koronavírus-fertőzésből kigyógyultak zömének szervezetében az antitestek jelenléte – fedezték fel Izraelben plazmadonorok vizsgálata során. Az MDA sürgősségi betegellátó szerdán tette közzé adatait. A vizsgált gyógyultak között olyanok is voltak, akik négyszer is adtak vérplazmát, és 90 százalékuknál egyértelműen fokozatosan visszaesett az antitestek száma. Ráadásul a vérvizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a betegségből kilábaltak 17 százalékának szervezete egyáltalán nem termelt antitestet. Izraelben egyébként a gyógyultaknak csak igen kis hányada volt hajlandó plazmát adományozni, hogy megmentse más betegek életét, a nagyjából százezer közül mindössze 1300 lett donor.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2020. szeptember 03. 13:32
Tudom, hogy nem ez a téma... Mi a véleményed erről? Kell ez? Megvágja a kormány L. Ritók Nóra iskolájának támogatását, ahol nehéz helyzetű gyerekeket tanítanak https://bit.ly/2QTSura Megvonja Iványi Gáborék iskoláinak kiegészítő támogatását a kormány https://bit.ly/3hTAYiM
Esvány
2020. szeptember 03. 11:58
"a rejteni az ugyanaz mint a dugni" Legfeljebb 75+ év fölött...
ElBundi
2020. szeptember 03. 09:54
Természetesen... Pontosan ez ellen a vírus ellen csökken a szervezet védelme. Szerintem a Mikulás hozza a húsvéti nyuszit! Minden a kényszeroltásról szól. Terelik a nyájat, terelik.
Esvány
2020. szeptember 03. 08:33
"Izraelben egyébként a gyógyultaknak csak igen kis hányada volt hajlandó plazmát adományozni" Kevés volt a sékel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!