Horst Seehofer: csökken a német rendőrség iránti tisztelet

2020. július 21. 16:18

A német Münchner Merkur interjút készített a német belügyminiszterrel, Horst Seehoferrel. A politikus szerint megengedhetetlen, hogy a polgárok sajnos egyre gyakrabban lépnek fel erőszakosan a rendőri szervekkel szemben.

2020. július 21. 16:18
null

Az újság egy viszonylag friss tanulmány kapcsán kérdezte Horst Seehofert a Németországban egyre gyakoribb, rendőröket érő erőszakról. Mint ismeretes, több politikus és szakember állította, hogy a német rendőrséget egyfajta intézményi rasszizmus jellemzi, amely lényegében hivatkozási alap volt a testület elleni agresszív cselekedetekre. Seehofer azonban épp a szóban forgó tanulmányra hivatkozva utasította vissza a rendőrség ellen felhozott vádakat, s egyben elfogadhatatlannak nevezett minden, a rendőrség ellen irányuló fizikai támadást.

Az ügyet árnyalja, hogy a közelmúltban emelkedett a hivatalos személy elleni erőszak büntetési tétele Németországban, ezért Seehofer arra kérte a német bírókat, éljenek is a nagyobb büntetési tételek adta lehetőséggel és lépjenek fel szigorúan az ilyen típusú erőszak ellen. 
 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. január 13. 22:17
Ide vezet a liberalizmus. Mindenkinek mindenhez joga van, de kötelessége semmi. Egyétek csak agymosott szarok. A liberalizmusnál károsabb eszme nincs a földön, tűzzel vassal pusztítani kell.
Libraman
2020. október 02. 18:24
Hát ez bizony így van! Mohamed és Ismail magasról tesz rájuk!
tango47
2020. szeptember 22. 15:20
Ameddig ilyen tutyi-mutyi belügy-miniszterük van, addig ez nem fog változni.
night watch
2020. július 28. 17:31
Ha lecserélik a német lakosságot levantin, meg afrikai lakosságra, nem csoda. Azokban a régiókban a lojalitás a klánoknak, törzseknek szól, nem az államnak. Pláne nem egy idegen államnak - hiába kapnak útlevelet tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!