Megbírságolták a Csíki Sört

2019. augusztus 08. 20:13

A cég 10.000 lejes büntetést kapott, mivel magyarul reklámozott Székelyföldön.

2019. augusztus 08. 20:13

A Csíki Sör Facebookon mondott köszönetet a román hatóságoknak, mert azok „példaértékűen kezelik” a magyar kisebbség védelmét. Az ironikus poszt azért született, mert a cég 10.000 lejes büntetést kapott, mivel magyarul reklámozta magát Székelyföldön. Ez azért történhetett, mert idegennyelvként kezelik a magyar nyelvet Romániában – írják a bejegyzésben.

„Köszönet a román hatóságoknak:

Köszönjük nektek, hogy a kisebbségek védelmét »példaértékűen« kezelitek. Köszönjük, hogy nem engeditek elharapózni a korrupciót és rendre tanítjátok az út szélén álló petrezselyem árus nénit, ha nem tudna nyugtával szolgálni vásárlóinak. Köszönjük, hogy nem engeditek elkanászosodni a boltba beszaladó anyukát sem, aki autójával rossz helyen állt meg és becsülettel kiállítjátok a büntetését. Köszönjük, hogy vigyáztok azon polgártársainkra, akik a külföldi munka helyett megpróbálnak itthon maradni, alkotni, munkahelyeket teremteni. Vigyáztok rájuk folyamatos ellenőrzésekkel, büntetésekkel, hogy ne szálljanak el a valóság keserű talajáról. Köszönjük nektek, hogy Székelyföldön a magyart IDEGEN nyelvként ítélitek meg.

És nem utolsó sorban köszönjük ezt a 10.000 leies büntetést, amit azért állítottatok ki, mert Székelyföldön, ahol a lakosság több mint 70%-a magyar, mi vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámainkat.

Csak így tovább!”

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2019. augusztus 09. 17:18
A román "barátaink" tovább rontották a helyezésüket a "szeretem őket" listán! Tán benne sincsenek!
Rony Tronco
2019. augusztus 09. 08:26
Csíki sörök a legjobb sörök. Hajrá Székelyföld, hajrá székelyek, hajrá Magyarország, hajrá magyarok.
Akitlosz
2019. augusztus 08. 22:56
Hány de hány angolul (is) beszélő reklám van! Azokat miért nem büntetik, amikor az - szemben a magyarral - tényleg idegen nyelv?
brekker
2019. augusztus 08. 22:07
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mordor Mordor egy ország neve J. R. R. Tolkien angol író fantasyregényeiben, mely az író által alkotott világ, Középfölde délkeleti részén található.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!