Amerikai egyetem: problémás a felkészültség alapján felvenni az embereket

2018. november 13. 20:28

A kisebbségekkel szembeni diszkrimináció, ha a legjobbakat veszik fel – vélekedik az Austinban székelő Texasi Egyetem befogadó innovációért felelős hivatal.

2018. november 13. 20:28

A hivatalt (teljes, angol nevén: Office of Inclusive Innovation and Entrepreneurship) azért hozták létre nemrég, hogy küzdjön az ignorált közösségek fizetési hátránya ellen – írja a College Fix. 

Ennek jegyében a hivatal ellenzi a meritokratikus felvételt, azaz azt, hogy kizárólag a tehetség, tudás és felkészültség döntsön, mivel szerinte ez „vakká tesz a nagyon tehetséges sokszínű jelöltekkel szemben”, akik kevésbé elitista oktatási intézményekből érkeznének.

A hivatal szerint célját a tehetség-alapú megközelítés elleni küzdelemmel érheti el, leszögezve: „A probléma éppen az, hogy a múltban a vállalatok meritokratikus módon vették fel alkalmazottaikat.”

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2018. november 15. 05:22
Jesszusom,már ezeknek is elment a józan eszük??????
duhle78
2018. november 15. 00:16
Róma végnapjai...
néhai Ch.Pilot
2018. november 14. 20:17
A jövő mérnökeitől ments meg Uram minket!
luisbathhelena
2018. november 14. 18:49
A libsiknek sose volt erőssége a logika. Ha van egy igen tehetséges hátrányos helyzetű jelölt-állításuk szerint- akkor már tudjuk hogy ő igen tehetséges-ez esetben ösztöndíjat és pénzt kell gyűjteni és nem a fehér tehetséget kirúgni. Na de ha ez a tehetség nem tudott megnyilvánulni, hogy a bánatban tudom hogy tehetséges? Csak azért mert buzi/fekete/AIDS-es/transznemű?? És ettől már tehetséges????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!