Körkép: Két minisztériumot kaphat a Most-Híd, az SNS-é az oktatásügy

2016. március 16. 14:51

Szerdán osztják szét a minisztériumokat a szlovák parlamentben a Körkép szerint. A lap szerint a Smer–SD–SNS–Most-Híd–Sieť-koalíció 7:3:2:1 arányban kap minisztériumokat. A Most-Hídé valószínűleg a környezetvédelmi és az igazságügyi minisztérium lesz, a magyarellenes SNS kapja várhatóan az oktatásügyet, ami a felvidék magyarság számára az egyik legfontosabb terület volna.

2016. március 16. 14:51

Két minisztériumot kaphat a Most-Híd a 13 közül a szerdai felosztás során. A többi minisztériumon a 7:3:1 arányban osztozik a Smer, az SD és az SNS – írja a Körkép a TASR információi alapján.

A szerdai felosztás szerint a Smer kapná a kulcsfontosságú tárcákat, mint a belügy, pénzügy, külügy, egészségügy, kultúra és munkaügy. A mezőgazdasági és oktatási minisztérium kerülne az SNS-hez, a védelmi és gazdasági minisztériumon pedig a Smer és az SNS osztozik. A Most-Híd a környezetvédelmi és az igazságügyi minisztériumra számíthat a TASR információi szerint.

A miniszteri posztokat várhatóan Solymos László és Lucia Žitňanská fogják betölteni a Körkép információi szerint. A Sieťnek a közlekedésügy maradna. A jobboldali pártok állítólag azzal a követeléssel álltak elő, hogy Robert Fico ne legyen miniszterelnök, Robert Kaliňák pedig belügyminiszter. Bugár Béla nem kommentálta a követelést.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. március 16. 19:39
Most hí D e minek?
Nimi12
2016. március 16. 15:27
Na ezért a kormánynak érdemes volt a Most-Hidat támogatni. Ez hazaárulás! Mocskos banda. Hogy vinné el a Gestapó őket! Meg a kormányt, hogy ilyeneket támogat.
smarton
2016. március 16. 15:13
"a magyarellenes SNS kapja várhatóan az oktatásügyet, ami a felvidék magyarság számára az egyik legfontosabb terület volna" Na ja.
Onurisz
2016. március 16. 15:12
Ez egyre szánalmasabb. Még azt sem tudják elérni, hogy ne a magyarfalók kapják az oktatásügyet, nemhogy ők. Ha ettől sem jön meg a felvidéki magyarok esze, akkor mitől?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!