Jól ébredt Reinfeldt

2009. június 07. 14:12

Mindenki az előző EP-választás részvételi adatainak megdöntésében bízik Svédországban, ahol az előszavazás miatt már reggel 12%-ról indultak.

2009. június 07. 14:12

Reggel 8 óta lehet szavazni Svédországban, és a választási részvétel már reggel 8-kor elérte a 12 százalékot - köszönhetően a 800 ezer előre leadott szavazatnak. A svédek az eddigi 19 helyett csak 18 helyet kapnak az EP-ben, és a becslések szerint idén a fájlmegosztók jogaiért harcoló Kalózpárt is esélyes a bejutásra.

Pontos részvételi adatokról nem lehet tudni, de a beszámolók szerint az összes párt képviselője bízik a 2004-esnél (37,9%) nagyobb arányú részvételben. "Óriási a különbség az öt évvel ezelőtti választáshoz képest. A pártok komolyan veszik, a média komolyan felügyel, úgyhogy nagyon csalódott leszek, ha idén nem lesz magasabb a választási részvétel" - mondta a szociáldemokraták vezetője, Mona Sahlin.

Fredrik Reinfeldt miniszterelnök a svéd hírügynökségnek (TT) úgy nyilatkozott, hogy jó hangulatban ébredt, és hogy a mai nap egyfajta vizsganap a kormányuk számára.

EU-valet på DN.se - minut för minut (DN.se)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!