Balavány szerint a papok magukat legeltetik

2021. január 06. 14:13

A keresztény egyházak bűnbakok mindig lehetnek, de áldozatok sohasem.

2021. január 06. 14:13
Köntös László

„Ezt bírja írni Balavány Gyögy a 24.hu-n: »De a magyar társadalom nem keresztény, hanem rémült, zavart, útkereső, eltévedt és magára hagyott. Például azért, mert a pásztorok magukat legeltetik, nem a nyájat. Mert a helyett, hogy az igazságot és a könyörületességet képviselnék, a kedvezményezett egyházak a hatalom szégyentelen kitartottjai lettek.« (...)

A keresztény egyházak, a papok, nyílt préda: lehet őket az ítélet általános tárgyává tenni. De csak őket. Úgyhogy nem javaslom senkinek sem, hogy ilyen általánosítóan elítélő módon szóljon bármelyik vallásról és papjaikról. Tényleg nem lenne korrekt. De valamely rejtélyes oknál fogva a keresztyénség/kereszténység kivétel. Őket lehet nyíltan gyűlölni, itt nem érvényes a gyűlöletbeszéd tilalma, itt a szólásszabadság elve az érvényes. Mint ahogyan nem kell beszélni arról sem, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. Valahogy itt az emberjogi retorika megbicsaklik.

 Arról nem is beszélve, hogy Balavány úr téved: a magyar keresztény/keresztyén gyülekezetek-egyházközségek önfenntartók. Nem működésre kapnak pénzt, hanem ingatlanjaik gondozására. De úgy látszik, az is baj, ha megszépül egy templom, vagy megújul egy egyházi iskola épülete. Az egyházak nem kitartottak, és a papok a támogatásokat nem magukra költik. Ez hazugság. »Csak« annyi történt, hogy vannak itt bizonyos történelmi előzmények, melynek nyomán sikerült az egyházakat földönfutókká tenni. Azért azt nem gondoltam volna, hogy gyermekkorom agresszív egyházellenes ideológiája ilyen leplezetlenséggel teret nyer napjainkban is. Hiába no, csak a miheztartás végett: van itt egy világkép, amely szerint a keresztény/keresztyén egyházak és papjaik bűnbakok mindig lehetnek, de áldozatok sohasem.”

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2021. január 08. 23:03
Jó, jogilag nézve talán nem kívánsz, csak fenyegetsz.
Krupp Skya
2021. január 06. 23:12
Balavány egy meghasonlott judeó bolsevik szar
annamanna
2021. január 06. 15:55
Ami a posztot és a posztolót illeti - VOLT KÉTEZER ÉV ÉS FELMÉRHETETLEN PÉNZ AZ EVANGELIZÁLÁS MUNKÁJÁRA. KÉTEZER ÉV ALATT NEM SIKERÜLT ELVÉGEZNI A MUNKÁT? ENNYI PÉNZ NEM VOLT RÁ ELÉG? HOGY VAN POFÁJUK SÍRNI, HOGY ŐK MILYEN KIS SZEGÉNYEK, ÉS MINDENKI ŐKET BÁNCSA?
annamanna
2021. január 06. 15:47
Balavány ezt nem a kisujjából szopta ki, hanem a Biblia írja, idézem: És 56,10-12 ŐRÁLLÓI VAKOK MINDNYÁJAN, MITSEM TUDNAK, MINDNYÁJAN NÉMA EBEK, NEM TUDNAK UGATNI,. ÁLMODÓK, HEVERŐK, SZUNNYADNI SZERETŐK! ÉS EZ EBEK TELHETETLENEK, NEM TUDNAK MEGELÉGEDNI, PÁSZTOROK ŐK, A KIK NEM TUDNAK VIGYÁZNI,. MINDNYÁJAN A MAGOK ÚTÁRA TÉRTEK, KIKI NYERESÉGE UTÁN, MIND EGYÜTT! JERTEK, HADD HOZZAK BORT, ÉS IGYUNK RÉSZEGÍTŐ ITALT! ÉS LEGYEN A HOLNAP OLYAN, MINT A MA, NAGY ÉS DICSŐ FELETTÉBB!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!