Felmérés készült a bevándorlók és a tősgyökeres lakosok foglalkoztatottságáról

2019. május 05. 09:24

Hollandia és Magyarország is kiemelkedő értékeket mutat az OECD térképén.

2019. május 05. 09:24

Külföldi és lokális dolgozók arányát vizsgáló elemzéseket végeztek Európában, melynek eredményét az alábbi ábra szemlélteti. A képen látható térképre írt számok a helyi munkaerő és a külföldi születésű munkaerő viszonyát mutatja – azon országok esetében, ahol ez a szám pozitív, a külföldi születésű lakosság körében nagyobb a foglalkoztatottak aránya, mint a tősgyökeres lakosoknál (ilyen például Magyarország, Szlovákia és Olaszország), míg a negatív számokkal jelölt országokban fordítva áll a helyzet (Észtország, Dánia, Franciaország).

Jól látható, hogy míg Svédországban és Hollandiában -14 és -15 százalék ez a különbség, míg Magyarországon európai szinten kiemelkedő +6 százalékot mértek. Hazánkhoz hasonlóan pozitív (négy százalékos) mutatót mértek Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban is. Magyarországnál magasabb mutatót (7 százalék) csak Portugáliában mértek.

A felmérést az OECD végezte.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. május 05. 17:25
Nem véletlen hogy a hollandok és a skandinávok sikoltoznak, csak éppen rossz irányba mutogatnak! Tükörbe kéne nézniük...
sors
2019. május 05. 16:28
Mindenesetre statisztikai mutatónak jó. Hollandia, Németország... tanulságos.
Akitlosz
2019. május 05. 14:37
A lokális munkaerő jó része is külföldi eredetű. Az a trükkjük a bevándoroltatóknak, hogy állampolgárságot osztogatnak és a bevándorló arabok, négerek gyerekeit már németnek, angolnak, franciának, hollandnak számolják az ilyen statisztikákban. Pedig ahhoz, hogy kifehéredjenek évezredek kellenének és az is, hogy közben nem érkezzen belőlük utánpótlás. Azaz a valós helyzet sokkal rosszabb, mint amit ez a statisztika mutat. Hány indiai születésű cigány él ma Magyarországon? Valószínűleg egy sem. Ettől még nem lettek ugyanaz a munkaerő kategória, mint a többi helyi születésű 700 év alatt sem.
aleb19
2019. május 05. 14:24
miert draga es megfizethetetlenek most a lakasarak soha nem epult olyan keves lakas mint a mostani fideszes evekben/pl 2013 es2015 csak 7ezer/...ennel a 30% inflacios bokrosbarom elvtars ideje is 3-4x jobb volt ... ezert olyan dragak a lakasok most csak a puszta lakasepitesi ksh tenyek: 2013 es 2015 kb 7ezer/ev...elqrobokrosbarom 1996/1997 28ezer/ev ...azaz a mostani dagadt impotens orban csak a negyedet epitette/ev mint lalimumus anno a tenyek makacs dolgok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!