Éhbérért készültek a Spice Girls jótékonysági pólói

2019. január 22. 14:00

120 forintos órabérért készítették a pólókat bangladesi asszonyok.

2019. január 22. 14:00

Óránként 35 pennyt, vagyis körülbelül 120 forintot kerestek azok a bangladesi nők, akik a Spice Girls tagjai által tervezett pólókat gyártották a Comic Relief jótékonysági szervezet megbízásából – derül ki a Guardian cikkéből. A pólók célja eredetileg az lett volna, hogy felhívják a figyelmet a nemek közötti egyenlőségre.

A Spice Girls szóvivője azt nyilatkozta, „mélyen megrázta őket” a napvilágra került információ, amiről állításuk szerint egyáltalán nem volt tudomásuk.

A jótékonysági szervezet azt mondta, gyártás előtt alaposan megvizsgálták a munkafolyamatok etikai hátterét, az általuk megbízott brit cég azonban kiadta a munka egy részét alvállalkozónak – így kerülhetett sor a bangladesi asszonyok méltatlan kizsákmányolására.

(Guardian)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libsimentes_övezet
2019. január 23. 10:45
Pedig ha tudták volna a lányok, akkor tuti emelnek az összegen 18 pennyt és akkor világgá kürtölhették volna, hogy ők 50%-ot emeltek a nekik varró nők bérein.
Zokni
2019. január 23. 09:45
Ezt én nem értem. Jótékonysági célra gyártották, magyarul a befolyt bevételt rászorulóknak adták. Ez NEM a Spice Girls buktája, hanem a kapitalista rendszer működéséé. AZ NEM jótékony! Vagy csak annyira, amennyire a fejlődő országbeli munkát megfizetik. Akkor? Ez olyan, mint amikor itt a fideszes szélső"jobb" azt mondja, hogy az EU-s támogatás visszakerül az EU országokba a keletkezett profitban, vagy esetleg a kivitt megrendelésekkel. Pedig az NEM az EU, NEM a magyar kapitalisták HIBÁJA (persze, csak ha kicsi a korrupció...), hanem a KAPITALIZMUSÉ! Azt meg eldöntöttük, hogy az lesz, amikor a Kádár-rendszert leváltottuk. Akkor?
Andre1bp
2019. január 22. 18:23
Akkor most le kéne ölnünk egy medvét a bundájáért, hogy legyen mit felvennünk? Eddig is tudtuk, hogyan készülnek a ruháink. Tízszeres árat biztos nem fogok fizetni értük.
Akitlosz
2019. január 22. 18:08
"Éhbérért készültek a Spice Girls jótékonysági pólói 120 forintos órabérért készítették a pólókat bangladesi asszonyok. " Az összes pólót annyiért készítik. Már évtizedek óta. Mi ebben a hírben a rendkívüli?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!