Nem számít, mi történik a liverpooli rangadón – az Everton szakmai stábjának tagja kiáll Liverpool-szurkoló testvérért

2023. október 21. 10:31

Szoboszlai Dominik is átélheti a Mersey-parti derbi semmihez sem fogható élményét hamarosan. Élő szöveges közvetítés a Mandineren 13 óra 30 perctől!

2023. október 21. 10:31
null

Különleges történet látott napvilágot az angliai Liverpool városában, amelynek két híres labdarúgócsapata immár 243-ik alkalommal feszül egymásnak a helyi rangadón, a Merseyside Derby-n. Szoboszlai Dominik az első ilyen megméretésére készük a Vörösök (The Reds) mezében a Kékek (The Blues) becenévre hallgató Evertonnal szemben. Az nem újkeletű dolog, hogy a családtagok riválizálnak, s egyikük a Liverpool FC-nek, míg másikuk az Everton FC-nek drukkol. Azonban Dowlingékat nem elválasztja, hanem összeköti a nagy összecsapás. 

Az Everton felnőtt csapatának erőnléti edzőjeként tevékenykedő Jack Dowling a jeles meccsnapra készülve 

nagy fogadalmat tett: Liverpool-szurkoló BÁTYJA megsegítésére vasárnap reggel felhúzza a futócipőjét, és nekivág élete legnagyobb és legfárasztóbb kihívásának. Testvéri szeretetből.

Tomnál 18 hónappal ezelőtt diagnosztizálták bélrákot. Attól a pillanattól kezdve úgy voltam vele, tennem kell valamit. Szerettem volna valami őrült dolgot csinálni, felhívni az emberek figyelmét, ezért arra jutottam, hogy 26 hét alatt 26 maratont teljesítek, az utolsó a London Maraton lesz. Nem volt tudatos, hogy pont a városi derbi hétvégéjén kezdek, de valahogy így kellett lennie” – nyilatkozta  Jack Dowling a liverpoolfc.com-nak.

A kihívás során Jack pénzt fog gyűjteni a Macmillan Cancer Support, az Egyesült Királyság vezető rákgondozási jótékonysági szervezete számára. Eredeti célja az volt, hogy 5000 fontot gyűjtsön össze, de az Everton csapatának, valamint a Liverpool FC főnökének, Jürgen Kloppnak a támogatásával, aki támogató üzenetet is írt a szombati meccsre vonatkozó programjegyzeteibe, ezt a célt már felfelé módosították. Most azt reméli, hogy összegyűjthet 32 ​​250 fontot (14,2 millió forintot) – ami összesen egy Macmillan ápolónő 26 hetes foglalkoztatására elegendő összeg.

Az az igazság, hogy meglepődtem, a reakció elég elsöprő volt. Még nem futottam egy mérföldet sem, így nem számítottam arra, hogy máris elérjük az eredetileg kitűzött összeget. Én kék vagyok, a bátyám pedig vörös; de nem számít, mi lesz szombaton, vasárnap a bátyámért futok" - fogalmazott Jack Dowling.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook/Liverpoool FC Facebook oldala

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2023. október 21. 11:24
szoposzlai majd letérdel a terrorista elé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!