Szakértő: AZ EU centralizációja gátolja a gyors fejlődést

2018. január 27. 10:13

A fejlődéshez szükséges „agilis állam” működését gátolja az Európai Unió centralizációja – mondta Csath Magdolna közgazdász a davosi Világgazdasági Fórumon elhangzottak kapcsán.

2018. január 27. 10:13

A centralizáció gátolja a gyors fejlődést, és úgy tűnik ezt az Európai Unió nem tartja szem előtt – mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A közgazdász a davosi Világgazdasági Fórummal kapcsolatban elmondta, a találkozó egyik központi témája a robotika és a digitalizáció volt, illetve az, miként tud ezekhez csatlakozni az Európai Unió. Az unió vezető államainak képviselői – a francia elnök és a német kancellár – azonban ugyanazokat az üzeneteket hangsúlyozták, mint eddig, vagyis, hogy még szorosabb együttműködésre, centralizációra van szükség.

Ez éppen ellentétes a gyors fejlődéssel, hiszen a centralizáció gátolja az „agilis állam” működését – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2018. január 28. 11:40
Ti is, kiknek vérét a természet kéri, Hív jobbágyitoknak felszentelt hóhéri, Jertek,hogy sorsotok előre nézzétek Vigyázó szemetek Davosra vessétek! Jaj, ezek a frontok, egy jó ideje már azon rágódok, hogy Batsányi a "szemteket" vessétek formulát használta volna?( ami akkortájt divatos volt.) Aztán rájöttem....SZEMETEK! ez az, Heuréka! (mármint ezt Batsányinak egyből sikerült.)Ez abból a szempontból mellékes, hogy ezek a vérszopók tényleg "SZEMETEK"! Igaz, Davos nem Párizs. Mit kell ehhez hozzáfűzni? Tömör és találó!
GV0917
2018. január 27. 15:27
Az EU a "két sebességű" Európát vizionálja, hogy KÖZÉP és ÉSZAK- EURÓPÁT, a BALKÁNT , továbbá DÉL-EURÓPÁT a "baromfiudvarba" akarja telepíteni, hogy profit éhségükben időnként le-le vághassanak egy két integrálódni nem tudó buta libát!
Kup Lung
2018. január 27. 13:37
"Az EU centralizációja gátolja a gyors fejlődést" helyett inkább azt mondanám hogy a gazdaság német-francia elképzelésű centralizációja mint az egységes adók pl. a gazdag országok előnyét tovább növelné. És a szegényebbek hátrányát konzerválná . Ezért is veszélyes a 2 gazdag ország javaslatai . A társasági adó régóta csípi a szemüket pl. --- Centralizáció ugyanakkor bizonyos területeken a gazdaságot kivéve lehet mindenkinek jó . Pl. közös hadsereg ami nélkül érdekérvényesítés ill. az USA kiszolgálója szerepből kimozdulás nehezen képzelhető el . Vagy közösen megválasztott , jogokkal ellátott külügyminiszter a sok elnök (EB,EP,ET) meg Frederika helyett pl akiket most hívogatnak hol egyiket hol másikat . ---- Szóval attól függ milyen típusú centralizácóról vagy inkább helyesebben integrációról beszélünk . A német-francia javaslatok továbbra sem a bérek uniójáról szól . De nem ám kedves ellenzéki érzelműek .
Palepoli
2018. január 27. 12:35
Csáthnak igaza van, hogy az EU centralizáció káros, de nincs igaza abban, hogy azért, mert agilis államra lenne szükség a fejlődéshez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!