Összegyházi nyomásra hívták vissza a közmédia vallási főszerkesztőjét

2014. december 11. 16:03

Katolikus, református, evangélikus és zsidó vallási vezetők tiltakozó levelének hatására az MTVA elvette a vallási műsorok szerkesztését a korábban kirekesztő megnyilvánulásairól elhíresült Siklósi Beatrixtől.

2014. december 11. 16:03

A Népszabadság értesülései szerint már nem Siklósi Beatrix szerkeszti a közmédia vallásai műsorait. A kirekesztő megnyilvánulásairól elhíresült tévés október 15-től lett az MTVA vallási, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője. Ez nem csak a médiában okozott felhördülést, hanem a vallási vezetők körében is. A lap birtokába került egy tiltakozó levél, melyet október 21-én írt Erdő Péter bíboros, a katolikus püspöki kar elnöke, Bölcskei Gusztáv református püspök, a zsinat lelkészi elnöke, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök és Heisler András, a Mazsihisz elnöke írt Szabó László Zsoltnak, az MTVA vezérigazgatójának.

Az egyházi vezetők levelükben egyebek mellett azt írták: „Siklósi Beatrix szerkesztő úrhölgy személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására”. Arra kérték a vezérigazgatót, hogy a vonja vissza a kinevezést, és kezdődjön egyeztetés az MTVA és az egyházak között.

Az MTVA vezérigazgatója október 27-én válaszolt: sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az egyházi vezetők is megismételték a médiában megjelent, Siklósi Beatrixot „támadó” állításokat, védelmébe vette a tévést, ugyanakkor eleget tett a kérésnek, és törölték Siklósi feladatköréből a vallást. Mint az egyházi vezetőknek jelezte: önálló vallási főszerkesztőség felállítására tett javaslat, aminek vezetéséről egyeztetni kívánnak az egyházakkal.

 

Fotó: MTVA

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2016. december 17. 10:37
Jé, nem tudtam, hogy a hölgy utálja a reformátusokat. :-)
Viator
2016. július 08. 12:37
Heisler "hivatalosan is" zsidó, tehát igyekszik eltaposni mindenkit, aki nem filoszemita. Nade a többieket vajon mi sarkallta arra, hogy egyházuk nevében (a híveket sokadszor megalázva)ismét a héberek talpát nyalják? Persze a kérdés költői, hiszen mit várhatunk pl. a nagyváradi rabbi unokájától (Erdő)?
Ultima Ratio
2014. december 18. 11:45
Nem minden cigányvicc rasszista, amit ő kiírt az az volt. Ja, és énis utálom a cigányokat, de épelméjű közszereplő, sőt magánember sem ír ki ilyen vicceket, csak tuskó fociszurkolók, mint te.
Ultima Ratio
2014. december 18. 11:44
De.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!