Nemsokára búcsút mondhatunk a fájdalmas fogfúrásoknak?

2014. június 22. 15:17

A szuvas fog fáj, nagyon fáj. De sajnos a kezelés sem sétagalopp. Nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen, aki már a fogorvosi fúró hangjától is csaknem rosszul lesz.

2014. június 22. 15:17

Ezen segíthet az az új, fúrást és injekciót sem igénylő módszer, amelyet londoni fogorvosok találtak fel a lyukas fog kezelésére-adja hírül az MTI a a The Guardian című brit napilap nyomán.

Az angol rövidítéssel EAER (árammal gyorsított és fokozott ásványpótlás) néven ismert új módszert három év múlva már a fogorvosi rendelőkben is alkalmazhatják.
A londoni King,s College tudósai által kidolgozott új módszer lényege, hogy tömés helyett a fogak regenerálódását segíti elő. Az EAER eljárással felgyorsítják a sérült fog kalcium- és foszfátfelvételét. Az eljárás során kijavítják a megsérült fogzománcot, majd az ásványokat gyengeáram segítségével irányítják a sérült helyre.

Nigel Pitts professzor, a londoni King,s College fogászati karának tanára a lapnak kifejtette: -A jelenlegi kezelési módszer nem ideális. Amikor töméssel kezeljük a fogat, elindul egy fúrás-újratömés ciklus, és végül egyetlen tömés sem végleges.-A mi módszerünk nemcsak kíméletesebb a pácienshez és előnyösebb a fogának, de várakozásaink szerint legalább annyira költséghatékony lesz. A szuvasodás elleni küzdelem mellett a fogak fehérítésére is alkalmas."
 
Forrás: MTI
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!