Elhunyt Roska Tamás professzor

2014. június 18. 12:21

Elhunyt Roska Tamás professzor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának alapító dékánja. Az ITK-n olyan tudományterületeket is oktatnak, amelyekből csak néhány képzés létezik világszerte, ilyen például az infobionika. Roska Tamás 74 éves volt.

2014. június 18. 12:21

Életének 74. évében, türelemmel viselt súlyos betegség után, 2014. június 17-én elhunyt Roska Tamás villamosmérnök, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bolyai- és Széchenyi-díjas egyetemi tanára, az MTA rendes tagja, a Nagy Szent Gergely-rend birtokosa, a Leuveni és a Pannon Egyetem díszdoktora, az Academia Europaea tagja.

Roska Tamás a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Karának alapító dékánja, a celluláris hullámszámítógép architektúrájának megalkotója, a hazai bionikai képzés megteremtője fiatalok generációit indította el a világszínvonalú kutatómunka felé.

Tudományos tevékenységét számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. augusztus 20. 21:39
Nagyon sajnálom. Nagyszerű ember volt! Nagy tudós volt!
Lord of Taplow
2014. június 30. 13:13
Egy igazi szélhámos volt. Maffiózó. Soha nem produkált semmilyen értékes tudományos eredményt, és rengeteg közpénzt szívott el kóklerekdésre. Erre nincs bocsánat. Az ORSZÁG SZÉGYENE VOLT - mert azt tette, amit; - és mert senki sem merte lebuktatni.
acido domingo
2014. június 19. 20:32
Hát, kíváncsiságból csináltam egy keresést a google scholaron rá meg még néhány műszaki akadémikusra. Ennek alapján nagyon nem úgy néz ki, hogy 'soha nem produkált semmilyen értékes tudományos eredményt'.
lally polley
2014. június 18. 22:40
Kiváló tudós, tanár és ember volt. Nyugodjon békében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!