Wellness vagy inkább hízókúra?

2014. május 16. 20:11

Wellnessezni egészségtudatos emberek járnak, akik természetesen edzettek és ügyelnek a súlyukra- godoltam én is sokakkal együtt. Ezzel a feltételezéssel szöges elletétben áll a Szallas.hu felmérése, melyet az MTI tett közzé.

2014. május 16. 20:11

A vizsgálat során kiderült, hogy a wellnessszállodákba látogató vendégek harmada nem fogy, sőt, többletsúllyal távozik egy-egy itt töltött időszak után. 

Persze ez csak addig meglepő, míg nem tudjuk, ami pedig szintén a felmérésből derül ki, hogy a vendégek túlnyomó része az ilyen hotelekben is inkább a passzív pihenést választja, a szolgáltatások közül a fürdőzést és a szaunázást részesíti előnyben, a sportolást 10 vendégből mindössze egy preferálja. Ráadásul hiába vannak a szállodákban kifejezetten fogyni vágyóknak szánt programok, az oda látogatók inkább pihennek és ellátásból is leginkább a félpanziós vagy a 3 főétkezésből állót veszik igénybe.
S ha ár lazulás, az alkohol sem maradhat ki a sorból, körülbelül felük ebből is kiveszi részét.
 
Tehát hiába áll előttünk a lehetőség, hiába a wellness, ha mi magunk nem teszünk semmit az egészségünkért, a szálloda sem tud segíteni.
A felmérést a Szallas.hu portál április végén 162 wellness szállás és 922, az elmúlt 1 évben legalább egyszer wellness szállodában megszálló vendég online megkérdezésével végezte a wellness szolgáltatásokat keresők étel- és italfogyasztási szokásairól. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!