Dübörög a wellness: a szállodák jól állnak a karácsonyi foglalásokkal

2023. december 05. 09:45

A karácsonyi időszakban legjobban a wellness-szolgáltatásokat nyújtó szállodák mennek, nem hiába, hogy ezeknek nagy része már dugig van foglalva.

2023. december 05. 09:45
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Bevett gyakorlat a hazai cégeknél, hogy kötelezően kivetetik szabadságnak a két ünnep közötti időszakot a munkavállalókkal, vannak olyanok is, akik amúgy dolgozhatnának munkakörükből kifolyólag, ám ők inkább spórolnak év közben a szabadságkeretükkel, hogy aztán az év végén egy hosszabb időre elmenjenek pihenni. 

Nem hiába, hogy a turizmusban kiemelt időszaknak tekintik a karácsonyt és a szilvesztert. Nincs ez másképp itthon sem, ahol a covid-időszakot leszámítva, szinte mindig teltházasak a különböző szállások. 

A szokásokat tekintve idén sem történt egetrengető változás: a pihenni vágyók először a szilveszteri időszakot foglalják le, majd a karácsony estéket, majd pedig a két ünnep közötti napokat, végül a városi szállodákban az adventi hétvégék telnek be.

Gonda Orsolya, a Szallas.hu értékesítési igazgatója a Mandinernek elmondta, hogy jó pár magyarországi wellness hotel teltházas már szilveszterre és karácsonyra is. Az idei árakat tekintve a szakember szerint a tavalyi szilveszteri és karácsonyi árakhoz képest a szállodák zöme minimálisan tudott csak emelni.

A december többi napján a tavalyi árak alatt kell adniuk a szobákat, hogy érkezzen foglalás”

– jegyezte meg. 

A Szallas.hu oldalon leadott foglalások alapján messze kiemelkedően a hotelek a legnépszerűbbek az év végi ünnepek és a téli szünet idején, ugyanis a belföldi foglalások 47 százaléka szól hotelbe. A foglalások 24 százaléka szól apartmanba, 15 százaléka vendégházba, 11 százaléka panzióba, 3 százalék pedig egyéb egységbe szól.

Mindenki lábat akar lógatni

A cégcsoport adatai szerint kimondottan a wellness-ajánlatok azok, amelyek megfogják a pihenni vágyókat, ezek népszerűsége töretlen. Javarészt ilyenkor választják a turisták a magasabb színvonalú és kényelmi szinttel rendelkező helyeket, ezzel magyarázható a hotelek kimagasló népszerűsége. 

A létszámra vonatkozóan azt látom, hogy az átlagos létszám foglalásonként 3 fő, így valószínűsíthető, hogy családok is, illetve a szilveszter miatt akár baráti társaságok is közösen üdülnek”

– közölte a Szallas.hu lapunkkal. 

A legtöbben olyan szállásra vágynak, ahol lehetőleg könnyen megközelíthető egy fürdő, ahol a gyógyvízben lehet pihenni. A belföldi turizmust tekintve a legkeresettebb városok között van Hévíz, Harkány, Zalakaros, Gyula és Hajdúszoboszló is, ám népszerű desztinációnak számítanak a Balaton-parti szállások is. 

Nyitókép: Juan Algar/Getty Images

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. december 05. 14:50
gondolom ez az a felső húszezer akiről a róna delirált, mivel a többi állítólag a nyomor és az éhhalál között tántorog.... vagy mégse?
ProletarFC
2023. december 05. 10:29
Sok ember csak a járda-szigetekre tud eljutni pihenni.
ProletarFC
2023. december 05. 10:25 Szerkesztve
15 éve nem voltam a Balatonnál sem. A szocializmusban minden évben üdültettek fiatal és gyerekkoromban. A Tanácsköztársaság hatalomátvétele is úgy kezdődött, hogy az elszegényedett rétegek gyerekeit azonnal vitték szociális üdültetésre a Balatonhoz, a gazdagok által lezárt Margitszigetet is megnyitották a plebs előtt 1918-19-re.
orokkuruc-2
2023. december 05. 10:21
mindenesetre ez a hír nehezen összeegyeztethető a nyomorgó népről szóló moslék hírekkel (444, 24.hu, telex stb)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!