Nyilvánosak a felvételi ponthatárok

2013. július 24. 20:18

A felvi.hu oldalon publikálták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A legmagasabb pontszámokra a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, illetve a Budapesti Gazdasági Főiskola egyes alapképzési szakjainak megkezdéséhez volt szükség.

2013. július 24. 20:18

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este a www.felvi.hu oldalon.Az adatok alapján a legmagasabb pontszámok a gazdasági képzésekre és a nemzetközi tanulmányokhoz kellettek. Így például legalább 465 ponttal lehetett csak bekerülni a Budapesti Corvinus Egyetem – államilag finanszírozott – alkalmazott közgazdaságtan és gazdaságelemzés szakára.

Ugyanennyi pont kellett a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a Szegedi Tudományegyetemen a nemzetközi tanulmányok megkezdéséhez. Az idei általános felvételi eljárásban 95 237-en jelentkeztek felsőoktatási intézménybe. Az első helyen a legtöbb jelentkező az Eötvös Loránd Tudományegyetemet jelölte meg.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. július 25. 09:22
Nekem egyáltalán nem tűnik úgy, mintha a fiatalok máshol akarnának tanulni. Sőt. Az államilag finanszírozott helyek mennyisége sem csekély, és az önköltségesre is sokan jelentkeztek. Nagyon nagy hiba volt a hónapokon át tartó hazug rettegtetés. Kinek akarták kiszolgálni az érdekeit? Nem a fiatalokát, az már beigazolódott.
pecsid20
2013. július 25. 06:59
Üdv! A műszaki képzettségű emberekre az államnak nagy szüksége van mindig (bár a munkanélküliségi arányaik nekik sem jobbak mint más karoké), ezért a ponthatár alacsonyan van. Általános meglátások a felsőoktatásban, hogy az orvosi-eü képzéseken és a művészeti képzésekre nehéz bejutni és bennmaradni is (kiszűri a lusta vagy alkalmatlan embereket), a műszaki képzésekre nem nehéz bejutni, viszont a képzést nehéz elsajátítani és teljesíteni, a természettudományi karok a kettő között helyezkednek el. A bölcsészkarokra (mely nem csak szabad bölcsészet, csak a magyar névhasználat elég hibás) általában magas pontokat határoznak meg. A sok apu kedvence ebből azt szűri le, hogy ezek a legjobb elit képzések, megyünk oda azonnal. Ezért van, hogy például egy 30 fős képzésen 25 fizetős ember van, akik nem érdeklődnek a szak iránt, illetve 200 pont különbségük van az államisokkal szemben. Ezért használhatatlan számukra a tudás, amit szereznek. Én a fizetős képzést eltörölném teljes egészében. Nagy részt használhatatlan munkavégzőket termel ki... Ezt kéne megoldani.
Az új MSzP: KMP!
2013. július 24. 20:48
egy egészséges értékrendű társadalomben az orvosinak kellene a legmagasabb ponthatárral szelektálnia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!