Tűzifát oszt a Katolikus Karitász

2011. december 24. 09:06

A Katolikus Karitász december közepétől január végéig összesen tízmillió forint értékű tűzifát oszt ki országszerte a rászorulóknak.

2011. december 24. 09:06

Tízmillió forint értékben adományoz tűzifát december közepétől január végéig országos akciója keretében a Katolikus Karitász – közölte Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az MTI-vel. Mint mondta, a Katolikus Karitász az erdőgazdaságokkal együttműködve bonyolítja le az adományozást, az egyházmegyei szervezetei felmérik, hogy az adott püspökség területén melyik a legrászorultabb ötven család. Az erdőgazdaságok kiszállítják a tűzifát, a karitász pedig kifizeti nekik az árát.

Écsy Gábor elmondta: a karitász az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű kezdeményezése keretében önkéntesei segítségével gyűjtött azoknak, akiknek gondot okoz a téli tüzelő beszerzése, munkatársaik pedig gyertyákat adtak a pénzadományokért cserébe. A Katolikus Karitász országos igazgatója szólt arról, hogy aktuális akcióikat az 1356-os telefonszám hívásával is lehet támogatni, a segélyvonalra menő minden hívás 500 forinttal segíti a rászorulókat. A Karitász eredményei között van az is, hogy a héten negyven melléképületet adtak át az iszapkatasztrófa károsultjainak – magyarázta Écsy Gábor.

Az igazgató beszélt arról is: a héten 500 adag meleg ételt osztottak a hajléktalanoknak a fővárosban, és 150 élelmiszercsomagot is kiosztottak nekik. Erdő Péter bíboros az ünnepek előtt a fővárosi Magyar Szentek Templomában 250 nehéz körülmények között élő gyermeknek nyújtott át játékokat és édességet tartalmazó ajándékcsomagot.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kesztió
2011. december 26. 12:23
Ezt a szép ajándékot az tehetné igazán teljessé, ha ingyenes kéményseprést, kályha- vagy kazántisztítást, karbantartást, szigetelést, illetve szakirányú felkészítést is vállalnának, hogyan lehet minimális mennyiségű tűzifával is megfelelően fűteni. És – nem utolsósorban – ily módon vigyázni a környezetünkre. De hát nem lehet mindent egyszerre…
Akitlosz
2011. december 25. 18:24
Feleslegessé váltak a padok a templomokban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!