Nekünk ilyen ellenzéki messiás adatott, mert ilyen az ellenzéki értelmiségünk – a feltámadásból csak a támadást értik, a megváltásból kizárólag a váltást

2024. április 05. 09:55

Ennek a világnak tapsolt a Spinoza Ház közönsége, ezt a meztelen királyt öltözteti a teljes balliberális elit.

2024. április 05. 09:55
null
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

(Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila)

Volna már megint egy önjelölt messiásunk. Mivel ez mostanában divatos, vizsgáljuk meg ezt a legújabbat pártfüggetlenül, ideológiamentesen, csupán a józan ész talajáról.

Az új önjelölt messiás egyszerre legfelsőbb lény és főpap, enmaga istene és legjobb tanítványa, legyen a neve tehát Megváltó Péter, MP.

MP tulajdonképpen nem mond semmi érdemlegeset, vagyis hogy mire lenne képes kormányfőként, azt leginkább az eddig nyilvánosságra került tetteiből lehet megítélni.

Kezdjük talán ott, hogy konjunktúralovag, aki azt gondolja, hogy a kiemelten magas fizetés neki alanyi jogon jár. Vagyis miniszterelnökként ahhoz a hatalmi központhoz csatlakozna, amelyik a legtöbbet fizet neki, Magyarország szuverenitását kilóra adná el.

Aztán folytassuk azzal, hogy áruló, tehát van az a mennyiségű ezüstpénz, amiért még a magyar embereket is kiárusítaná élősúlyban.

A kettő között feszül MP világa.

MP világában nem létezik tisztelet és becsület, hasonszőrű gumigerincű életművészekkel rakná teli az államigazgatást, vagyis MP országában nem működne semmi, még a villamos is csak akkor járna, ha tömegeket kell szállítani MP öndicsőítő rendezvényeire, látnánk itt személyi kultuszt turbófokozaton.

MP világában az önérdek kanyarban előzi a közérdeket, csak nézné a háztulajdonos, ahogy feje fölül elbontják a tetőt Ács Feriék, mert kell a saját grundjukra. Nem lenne biztonságban senki és semmi, MP világa az erősebb és aljasabb kutya világa, bizony.

MP világában nincs olyan, hogy magánélet, bizalom, MP tehát családokat verne szét, lehallgatókészülék lenne a családi asztal alatt, hálószobában, pénz számolatlan, asszony titokban lehallgatva jó.

MP világában ez nem szégyen, hanem egyenesen elvárás, változhat úgy a konjunktúra, hogy felhasználhassunk bármit saját előnyünkre.

Hegyi beszéd helyett titokban rögzített hangfelvétel.

A szeretet nyelve helyett zsarolás.

MP világában a lelki terror bevett gyakorlat, képzeljünk el egy ilyen oktatást. Inkább ne képzeljük el.

MP világában a gyermek nem az élet értelme, terhes nőket lökdösni illik, a megszületett utód legfeljebb arra jó, hogy kiengedje a szobába zárt anyát.

Olyan országban élnénk, ahol a kormányfőnek egyetlen üzenete lenne a választópolgárok számára: ti nem értek semmit. Ne dumáljatok, inkább mossátok ki a szátokat. Buták vagytok, tré a rokoni és baráti körötök. MP világában nincs szólásszabadság, a sajtót is rekcumolná ezerrel, szilenciumra ítélne minden újságírót, aki néki nem tetszőt mer írni.

Ennek a világnak tapsolt a Spinoza Ház közönsége, ezt a meztelen királyt öltözteti a teljes balliberális elit.

Nekünk ilyen ellenzéki messiás adatott, mert ilyen az ellenzéki értelmiségünk: a feltámadásból csak a támadást értik, a megváltásból kizárólag a váltást. 

Mindegy, hogy mire, csak váltsanak végre.

Ezért vágják maguk alatt az ágat, le akarnak szállni bármi áron az életfáról. Progresszívék képesek a zuhanást is repülésnek nevezni, szivárványszín pávatollakkal csapkodva emeletenként összevigyorognak, hogy „szárnyalunk”. Csak hát a vége nagyon nem mindegy.

A valóságban nincs védőháló, a becsapódást nem tompítja semmi.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­g­­­ö­s­ ­­­l­­á­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­v­­­á­­­r­n­­a­­k­­­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Osztap_Bender
2024. április 06. 15:30 Szerkesztve
Okoska elvtárs figyelmébe ajánlanám a cikke elolvasása után. Idézet a Jákob rabbi című fergeteges vígjátékból. A képen az idióta felügyelő megbilincseli rabbit, mire ő ezt mondja: "Megint bakot tetszett lőni" és elmutogatja, hogyan is fogja a felügyelő holnaptól gumibottal és síppal irányítani a forgalmat egy útkereszteződésben, közrendőrként.
catalina11
2024. április 06. 07:16
Nem véletlenül látogatta meg Poloska Peti a Spinoza házat, ott lehet szert tenni a kóserpecsétre...Vona is ott szerezte meg a "fogyasztható" minősítést...
catalina11
2024. április 06. 07:14
Amúgy meg ha valaki kíváncsi, szóról szóra Szrgya Popovics „Útmutató a forradalmakhoz” című könyvében leírtakból dolgoznak. no meg a Sion Bölcseiből...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!