Aggódnak a lakók a rákosmenti illegális vidámpark miatt, szemétről és fakivágásokról panaszkodnak

2024. április 26. 17:32

Jó ötletnek tűnt, ám a jelek szerint a környékbeliek nem tapsolnak a lelkes vállalkozó akciójának.

2024. április 26. 17:32
null

nyitóképünk illusztráció, forrás: Horváth Tamás Facebook-oldala

Lelkes riportban számolt be tavaly az Index arról, hogy Rákosmentén vidámparkot nyithat egy helyi vállalkozó. Budapest XVII. kerületébe el is látogatott a lap újságírója Szabó Józsefhez, aki ismertette a terveit. 

Idézet a cikkből: „Szabó József tekintetének csillogásából tudni lehet, hogy lelki szemeivel itt már a világ legnagyobb dodzsempályáját látja, mindezt az ő birtokán, mintegy két hektárnyi területen.”

A tervek 120-130 dodzsemről szóltak, továbbá összesen egymilliárd forintos befektetésről, amiből már többszáz milliót el is költött a vállalkozó. Aki szerint,

mivel ez az ő szántőföldje, különösebb engedély sem kell a munkálatokhoz.

Csakhogy ezt a véleményt nem osztja a helyi önkormányzat. Horváth Tamás polgármester a cikk megjelenését követően közölte: nagy örömmel támogatnak minden olyan kezdeményezést és fejlesztést, ami az ott élők lehetőségeit, életszínvonalát emeli, ám

mindennek az alapja az, hogy a kezdeményezés a helyiek nyugalmát indokolatlanul ne zavarja, s minden törvényes elvárásnak megfeleljen.

Lapunkhoz most épp lakók juttatták a hatóságoknál is leadott panaszukat az elképzeléssel kapcsolatban. Egyikük így fogalmaz:

„A környező lakossággal aláírásgyűjtést tervezünk, hiszen számos környezetet megkárosító tevékenységet végez a vállalkozó, tömegesen fákat írt ki, jelentős mennyiségű hulladékot, sittet, autógumikat, bútorokat temet a termőföldbe, amely mezőgazdasági területen nem is lehetne vidámpark üzemeltetést végezni, hiszen a törvény a termőföld védelmében tiltja.”

Továbbá a helyi családok amiatt is aggódnak, hogy számos életveszélyes vagy halálos baleset történt már az ilyen típusú vurstlikban.

„Külön ijesztő, hogy a vállalkozó maga fogalmazott úgy, hogy szerinte semmilyen engedély nem szükséges egy vidámpark építéséhez, üzemeltetéséhez. Valljuk be, ez biztosan nem fedi a valóságot egy ilyen veszélyes tevékenységnél. Féltjük gyermekeinket!” – írták.

A panaszos levél szerint a vidámpark jövőbeni helyszínéül szolgáló terület közvetlenül a sűrűn lakott családi házas övezet mellett egy szűk, földes utcáról nyíló mezőgazdasági terület. A lakosságot nem csak az engedély nélküli területrendezési munkák és a környezet pusztítása zavarja, hanem a kis utcákra terhelendő várhatóan hatalmas forgalom is, ahol teljes forgalmi káosz lesz, hiszen nincs megfelelő kiépített út a megközelítéséhez.

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
igazmodo
2024. április 27. 08:15
Hamis hír. Álhír ! ADMIN !!! Szerkesztőség ! Valótlan hamis állítások ! Felkerestük az építőt. Teljesen fals az itt megjelent infó. De ilyen az ország. Jóindulatuak.
Patika
2024. április 27. 04:47
Még jó, hogy a városligeti hasonlót betiltották a sok haláleset miatt.. A cigó mutatványosok találékonyabbak. A konkurencia létszámcsökkenését se veszik túl komolyan. (az indián visszavág)
I feel the earth move under my feet
2024. április 26. 18:52 Szerkesztve
A képen az egykori városligeti Vidámpark maradványa, a faszerkezetű hullámvasútja látható...
Pandaka pygmaea
2024. április 26. 17:44
Erről is kéne egy poszt. "Életveszélyes lett a Városháza homlokzatának felújított része A Városháza udvar felőli részének homlokzatfelújítási munkálatai során olyan súlyos hibákat követett el a kivitelező, hogy félő, nagyobb darabok is kiszakadhatnak a felvitt anyagból, amely számos helyen kong, vagyis nem tapadt hozzá megfelelően a teherhordó szerkezethez – derül ki a Magyar Nemzet által megszerzett dokumentumokból. A Városháza egyes munkatársai hiába jelezték a problémákat, olyannyira, hogy inkább kirúgták őket az állásukból." https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/04/eletveszelyes-lett-a-varoshaza-homlokzatanak-felujitott-resze Tényi már feljelentést is tett hűtlen kezelés miatt. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!