Gyurcsány Ferenc: Tönkreteszik a katolikusokat

2024. május 07. 10:15

„Orbán, Semjén és társai teszik tönkre a katolikus egyházat” – írta a DK elnöke.

2024. május 07. 10:15

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

Gyurcsány Ferenc legújabb Facebook-bejegyzésében annak adott hangot, hogy szerinte „tönkreteszik a katolikusokat”. „Orbán, Semjén és társai teszik tönkre a katolikus egyházat” – írta a DK elnöke.

„Például most, amikor egy törvény módosításával azt javasolják, hogy a gyermekbántalmazási ügyekben, szexuális molesztálás, erőszak esetén is titkolózhat a pap, ha a bűncselekményről gyónási titkot érintően szerzett tudomást.

Tessék mondani, embert is szabad ölni büntetlenül, eltitkolva? Vagy csak a lopás fér bele, meg gyerekeink megerőszakolása?”

– tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.

„Ideje megbeszélnünk azokkal, akikkel kell, hogy bűncselekmény eltitkolása nem lehet része a gyónási titoknak. Semmilyen bűncselekményé. Akkor se, ha ez a katolikus egyház történelmi öröksége” – írta a DK elnöke.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gyurcsány Ferenc

Facebook

Idézőjel

Mit gondolnak, hány évet érdemelnének és hányat fognak kapni mindazok, akik ebben rész vettek, akik ebben segítettek?

***

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­I­­­g­­­a­z­­­i n­i­­­m­­­f­­­o­­­m­á­n­­i­á­­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
omega
2024. május 08. 08:22
Én meg a DK-ért aggódom, Feri. Ki kellene belőle vonni a GyF-DK házaspárt. Nektek a börtönben van a helyetek.
syphax
2024. május 08. 05:14
gy.fletó! Előbb zabálhatsz a mocskos-szaros seggeddel apuci, minthogy pofádra vedd SZENT ÉS APOSTOLI ANYASZENTEGYHÁZUNAT...te állat.
..--..
2024. május 07. 23:18
-zsoltkom- Monte Carlo részére 2024. május 07. 20:41 "a törvényjavaslat előtt nem volt jelzési kötelezettség" Jó, de akkor mit módosítottak és miért? Valamint ettől még érvényesek maradtak a kérdéseim. Érdekelne, hogy mit válaszolnál rájuk. Az a helyzet, hogy egy bűnöző, ha meggyónta teljes szívből a tettét, ha nem... a gyóntató lekorlátozása miatt előfordulhat, hogy nem lesz igazságszolgáltatás és elmarad a bűn következménye a büntetés. Jórészt az egész magyar társadalom felcsattant azon a pedofil simogató kegyelmi ügyön, ami nemrég mutatta, hogy külön többségi erkölcsi normája van a magyaroknak a Fidesz-kormányhoz képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!