Micsoda hét volt!

2024. március 02. 12:14

A gyógyulási folyamat a jobboldalon még egy ideig el fog tartani.

2024. március 02. 12:14
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Egyfelől tehát ha nem is dőlhetünk hátra, megnyugodhatunk, hogy amíg ilyen siralmas alakok vezetik a baloldalt, addig akár összeállnak megint, mint a legutóbb, akár külön futnak neki a nyári választásoknak, csodára továbbra sem lesznek képesek, mert csak a futóbolondok és a megszállottak támogatására számíthatnak. Programjuk továbbra sincs, az pedig, hogy a köztársasági elnök látványosan felkapott döntésére alapozzák választási stratégiájukat, csak addig volt ijesztő, amíg a jobboldal nem dolgozta fel e hiba következményeit. De feldolgozta és tovább is lépett rajtuk. Az Országgyűlés tudomásul vette Novák Katalin lemondását, és megszavazta Sulyok Tamás köztársasági elnökké választását.

Másfelől azonban a gyógyulási folyamat a jobboldalon még egy ideig el fog tartani. Mert úgy vagyunk ezzel a kegyelmi üggyel, mint egy váratlan balesettel egy kiránduláson: csak egy rossz lépés volt, de a boka kifordult a helyéből. Csak egy pillanat volt az egész, de a gyógyulás hetekig, olykor hónapokig is eltart majd. A kegyelmi ügy mély bizalmi válságot robbantott ki a jobboldalon, és ezt a válságot próbálta kihasználni a baloldal, a legarcátlanabbul Gyurcsány, aki egész egyszerűen átvette Orbán Viktor szövegét, arra számítva, hogy az elbizonytalanodókat ezzel el tudja csábítani, hiszen éppen azt mondja, amit eddig a Fidesz–KDNP mondott.

Még időben vagyunk, hogy akarjunk tisztán látni és világosan gondolkodni. Akár összeáll a baloldal, akár nem, a jobboldalt demokratikus keretek között nem lehet legyőzni, hacsak nem győzi le saját magát azzal, hogy elbizonytalanodva elveszíti támogatóinak egy részét. Ezért le kell szögeznünk, hogy ami történt, az strukturális hiba volt. Nem egy könnyelmű döntés, hanem olyan apró szerkezeti torzulás volt ez a kormánygépezetben, ami a hibához vezetett. De már túl vagyunk rajta. A kifordult boka még fáj, de már rá merünk lépni. Május idusára akár már vonulni is tudnánk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. március 04. 03:15
Belső lázadásban való részvétellel vádolom Gulyás Gergelyt,aki műtéti kés alá menekült, miután dugába dőlt az eset. -:)))) Ezt még nem írták meg...!
piszokalfréd
2024. március 03. 23:31
Szóval ez a kegyelmi ügy csak egy botlás volt, nem a rendszer működéséből következik? A jobboldal pedig nem dolgozta ezt fel, csak le akarja rázni ezt a témát, a kormány is azért kotort elő sebtiben egy új köztársasági elnököt.
catalina11
2024. március 03. 11:54
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok 2024. március 03. 08:01 • Szerkesztve menjetek amúgy a picsába, mikor ideírtam, hogy engem mennyire zavar a katika ostobasága - itt beindultak a katika védők - azzal, hogy igaz embert ez nEm zavarja - akkor nézzétek meg a óriásplakátot, ami ma reggel is beköszönt az arcomba Novák Katalin helyrehozhatalan károkat okozott DE TI CSAK FOSSÁTOK- HOGY VISSZAVÁRUNK KATIKA -ÉS TERMÉSZETESEN ÉN EGY "HAZUG KUTYA" VAGYOK A KURVA ANYJÁT ANNAK, AKI MÉG MINDIG EZT AZ OSTOBA KURVÁT VÉDI ÉS VISSZAVÁRJA" a stílus maga az ember, pontosabban bogdan....
Kovács Ubul
2024. március 03. 08:39
"Sokan kritizálták a Népszabadságban megjelent lelkes szovjetbarát írásai, köztük az 1986. október 17-i számába írt, Érzelmi kötődés című cikke miatt, melyben a Magyar-Szovjet Baráti Társaságról és a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságáról ír. Gyakran kritizálták amiatt, hogy a kommunista rendszer bukása után szélsőséges hangemben kommunistázza ellenfeleit, miközben a késő Kádár-korban lelkes propagandistaként írt a Népszabadságba." https://mandiner.hu/velemeny/2014/01/bencsik-andras-erzelmi-kotodes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!