Eldőlt: itt lesznek nagyobb útfelújítások, hamarosan indulnak a munkálatok

2024. február 28. 17:26

Idén gyakorlatilag befejezi hároméves felújítási programját az MKIF.

2024. február 28. 17:26

A március 15-i hosszú hétvégét követően folytatódnak a tavaly megkezdett felújítások a magyarországi autópálya- és autóútszakaszokon – írta a Világgazdaság.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) tájékoztatása szerint a kedvező időjárás miatt időben felvonulhatnak a munkagépek. Simicsku László, a vállalat kommunikációs igazgatója elmondta, az idei munkálatok kilenc hazai gyorsforgalmi utat érintenek – köztük az M3-as, M7-es és M1-es autópályákat is, ahol a legtöbb beavatkozást végzik el. 

Az MKIF kommunikációs igazgatója szerint

lényegében a hároméves felújítási programot szinte készre jelenhetik,

az utolsó év előtt a teljes főpálya mintegy 40 százaléka megújulhat, tehát 2025-re már csak 3-4 százalék marad.

Az MKIF 2022 szeptemberében 1237 kilométeren vette át a meglévő magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetését, fenntartását, fejlesztését.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI fotó / Füzesi Szabolcs s

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felhasználónév1000
2024. február 28. 19:06
Jól elmondtátok hol lesznek, köszi! Teljesen felesleges volt rákattintani,.
Burg_kastL71-C
2024. február 28. 17:48
Na jó, de Budapesttel mi lesz ?? Már szinte az összes főútvonal tele kátyúval, plusz keresztbordával, keresztárokkal. Úgy jár az ember feje teste, mint egy bobszánkós versenyzőnek némely helyen. Arról nem is beszélve, hogy az útburkolati jelek felfestését teljesen elhagyták, gondolván, Indiában sincs mégis mindenki odaér ahová akar. Ha ezeket a kártékony népeket még egyszer megszavazzák egy ciklusra, akkor tényleg megérdemelnének egy thermobárikust végső megoldásként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!